Vágólapra másolva!
Milák Kristóf negyedik lett 100 méter pillangón a Kvangdzsuban zajló úszó-vb szombati napján. Burián Kata hetedik, Hosszú Katinka nyolcadik lett a 200 méter hát döntőjében.

A 200-as távon a legendás Michael Phlelps világcsúcsát megdöntve világbajnoki címet nyerő

19 éves Milák Kristóf 51.26-os idővel lett negyedik 100 pillangón. A világbajnoki címet az amerikai Caeleb Dressel nyerte, második az orosz Andrej Minakov (50.83), harmadik az olimpiai és világbajnok Chad le Clos (51.16) lett. "Inkább nem mondanám, mi volt az első gondolatom a verseny után.

Sza.ul jött ki a fal, láttam, hogy a többiek nagyon elmentek tőlem a második 50-en, remélem legközelebb jobban sikerül" - mondta a medencéből kiszállva Milák az M4 Sportnak.

Milák Kristóf negyedik lett 100 méter pillangón Fotó: Csudai Sándor - Origo

Hosszú Katinka ötödik idővel jutott a 200 hát fináléjába, és bár az első 50 méter után még tartotta a tempót az élmezőnnyel, a végén a nyolcadik helyen ért célba. Burián Kata is ott volt a döntőben, ő hetedik lett.

Hosszú Katinka 8. helyen ért célba 200 méter háton Forrás: AFP/Oli Scarff

Sztankovics Anna az 50 méter mell elődöntőjének első futamában ötödik, összesítésben a 12. lett, így nem jutott döntőbe. Bohus Richárd 24.88-as idővel negyedik lett 50 méter háton a második elődöntőben, amely a 10., nem továbbjutást jelentő helyet jelentette a magyar úszónak.

Ami a délután többi versenyét illeti, női 50 pillangón nem született meglepetés, a svéd Sarah Sjöström megszerezte első aranyérmét Kvangdzsuban.

Férfi 50 gyorson Caeleb Dressel egyéni, és világbajnoki csúccsal, 21.04-nel nyert még egy vb-címet - időrendben ez volt az első a mai nap folyamán.

Női 800 gyorson az ötszörös olimpiai bajnok Katie Ledecky győzött az olasz Simona Quadarella előtt, a 4x100 méteres mix gyorsváltót pedig az amerikai csapat nyerte, új világcsúccsal (3.19.40), Ausztráliát és Oroszországot megelőzve.