Izgalmasnak ígérkezik a Tour de France utolsó előtti szakasza

cycling Horizontal
Colombia's Egan Bernal (C) celebrates his overall leader's yellow jersey on the podium of the nineteenth stage of the 106th edition of the Tour de France cycling race between Saint-Jean-de-Maurienne and Tignes, in Tignes, on July 26, 2019. (Photo by Marco Bertorello / AFP)
Vágólapra másolva!
Érdekesnek ígérkezik a 2019-es Tour de France utolsó előtti szakasza. Albertville-ből Val Thorens-ba mennek a kerékpárosok, de a távot 59 km-re csökkentették le a szervezők a kedvezőtlen időjárás miatt. A sárga trikós Bernalt összetettben négyen is két percen belüli hátrányból követik.

Egy 22 éves kolumbiai kerékpáros vette át a vezetést az összetettben pénteken egy idő előtt lefújt szakaszt követően a francia körversenyen. A sárga trikót az idei Touron a franciák nagy örömére Julian Alaphilippe viselte sokáig, de a 19. szakaszon Saint-Jean-de-Maurienne és Tignes között rettenetesen elfáradt és nem tudta követni Egan Bernalt, aki közel egy perces előnnyel átvette az összetettben a vezetést.

Mitől érdekes, hogy két szakasszal a vége előtt Bernal vette át a sárga trikót két szakasszal a vége előtt?

A Tour de France-on induló csapatok kerékpárosainak megvan a saját feladatuk. Az INEOS csapatban a 2018-as Tour győztes Geraint Thomas volt a kapitány, akit Bernalnak elméletileg segítenie kellett.

Az alacsony kolumbiai viszont sokkal jobb állapotban tekert a három hét alatt, mint Thomas, így az INEOS vezetői megváltozatatták a sorrendet a csapaton belül

és Bernal sikerért kell küzdenie a többi kerékpárosnak.

Geraint Thomas nyerte meg a 2018-as Tour de France-t Forrás: AFP/Aaron Chown

A Tour de France íratlan szabálya, hogy nem támadják az utolsó szakaszon az összetettben vezetőt,

így szombaton eldőlt, hogy Bernal megőrzi-e az előnyét, Alaphilippe visszaveszi a vezetést, esetleg az 1:28-as hátnyában lévő Kruijswijk vagy Buchamann meglepetést tud okozni.