Vágólapra másolva!
Két ember meghalt, legalább tizenhárom pedig megsérült, amikor helyi idő szerint hajnali fél három körül leszakadt egy kvangdzsui szórakozóhely karzata. A helyszínen rengeteg sportoló tartózkodott, többet kórházba szállítottak. Magyar szemtanúk is vannak.

Kiküldött munkatársunk jelenti Kvangdzsuból:

A Coyote Ugly nevű klubban javarészt női vízilabda-válogatottak voltak, hiszen számukra véget ért a világbajnokság. Együtt mulattak amerikaiak, ausztrálok, hollandok, új-zélandiak és a magyarok is.

Helyi idő szerint 2:39-kor a szórakozóhely egyik emelvénye (amit engedély nélkül építettek) leszakadt, az azon tartózkodók pedig három métert zuhantak. Az első hírek egy halálos áldozatról szóltak, azóta több forrás is kettőről ír, mindkettő helyi lakos.

Több olyan magyar sportoló is jelen volt, akik számára már befejeződtek a versenyek, például a női pólócsapat néhány tagja, akik negyedik helyen végeztek a világbajnokságon.

Információink szerint egyikük sem sérült meg, de volt, aki végignézte a tragédiát.

A baleset utáni káosz, látszik, ahogy az emberek próbálják tartani a galériát, hogy ne omoljon tovább:

Állítólag az új-zélandi férfi és női csapat tagjai álltak az újonnan felépített karzaton (velük együtt összesen nagyjából 100 ember), amikor az leszakadt, ők pedig a világbajnok amerikai női vízilabdásokra zuhantak.

Az egyik amerikainak eltört a lába, egy hollandnak pedig a keze sérült meg. Az új-zélandi férficsapat tagjai próbáltak segíteni a sérülteken, és újraélesztésre is szükség volt. A dél-koreai Yonhap News négy amerikai, két új-zélandi, egy holland, egy olasz és egy brazil sérültről tud a sportolók közül, utóbbi kivételével mindannyian vízilabdázók.

A leszakadt karzat és a romok Forrás: Yonhap News