Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka, Burián Kata és Milák Kristóf is döntőbe jutott a kvangdzsui vizes világbajnokság hatodik napjának esti programjában. Telegdy Ádám hetedik lett a 100 hát fináléjában, Lobanovszkij Makszim és Cseh László viszont kiesett. Utóbbi őszintén beszélt arról, hogy egyáltalán nem találja magát két éve, de nem fogja feladni.

Kiküldött munkatársunk jelentése Kvangdzsuból:

Milák Kristóf 100 méter pillangón majdnem fél másodpercet javított a délelőtti idejéhez képest, 50.95-tel teljesítette egyik célját és bekerült 51 másodperc alá, nem mellesleg futamot nyert és a 3. legjobb idővel lesz ott a döntőben.
„Nagyjából ennyit akartam úszni, jó lett. Kicsit lehetett volna feszesebb, pörgősebb, a fordulóban is kaptam Chadtől, de azt visszaadtam neki versenytempóban. Készülök a holnapra, mert kemény lesz, a döntőben csak Dresselre figyelek (aki az elődöntőben világcsúcsot úszott – a szerk.), tapadni kell rá végig.

– mondta a 200 pillangó új világcsúcstartója.

Milák Kristóf és Chad Le Clos között a 100 pillangó döntőjében is komoly csata várható Forrás: MTI/Kovács Tamás

Cseh László viszont épphogy, 16 századdal lemaradt a fináléról és a 10. helyen végzett, ismét csalódottan beszélt az eredményről:
„Nem nagyon tudok mit mondani, gyenge volt. Két éve tartó „nem találomban" vagyok, a 100 pillangó sem volt jó. Nem fáradtam el annyira, mint reggel, de nem is tudtam gyorsabban úszni. Érzem, hogy valami hiányzik a gyorsabb haladáshoz, majd megpróbáljuk kijavítani.

A 200 vegyes után lelkileg lenn voltam, de rájöttem, hogy nem adhatom fel, mindig mondom, hogy könnyebb felszállni az első gépre, de az magammal szemben nem lenne fair. Az inspirál, hogy visszataláljak a pár évvel ezelőtti önmagamhoz, és itt nem az edzésmunkáról van szó, hanem a versenyzésről.

Most megyünk nyaralni, kipihenem magam, aztán meglátjuk, hogyan tovább."

Cseh László számára nem úgy sikerült ezt a vizes vb, mint ahogy szerette volna Forrás: MTI/Kovács Tamás

Hosszú Katinka az ötödik legjobb idővel jutott a 200 hát fináléjába, 2:07.48-as idejével nem volt túl elégedett:
„Holnap lesz a döntő, az a lényeg. Nem úsztam maximumot, a fordulóimat elrontottam, abban biztosan van még. Nagy csatára és komoly versenyre számítok."

Burián Kata is ott lesz a döntőben, aki a második középfutamban 2:09.40-et úszott, ami pont elég volt a 8. helyre (ugyanebben az elődöntőben a mindössze 17 éves amerikai Regan Smith világcsúcsot döntött):

Nagyon szeretnék pontszerző helyezést elérni, ha tudok pihenni, vagy végre normálisan aludni, akkor összejöhet. Elképesztő az amerikai kislány, nem gondoltam volna, hogy valaki mostanában meg fogja dönteni a világcsúcsot, gratulálok neki, hatalmas teljesítmény."

Lobanovszkij Makszim 11. helyen végzett 50 méteres férfi gyorsúszásban, így nem jutott döntőbe, de 21.89-es idejével nem volt elégedetlen:
„Nem olyan rossz ez. Egy tizeddel maradtam el az egyéni csúcsomtól, szerettem volna megjavítani, de sajnos nem sikerült. Talán összejöhetett volna a döntő, de nagyon gyorsak voltak a futamok. Ha kicsit jobb formában lettem volna ma, akkor lehetett volna meg. Majd az olimpián!"

Telegdy Ádám 7. lett 200 háton Forrás: MTI/Kovács Tamás

Telegdy Ádám 7. lett a 200 hát döntőjében, 1:56.86-tal ő is megközelítette saját legjobbját:
„Pár tizeddel jobbat szerettem volna, de ebben ennyi volt, nem vagyok csalódott. A sebességem jó, viszont a fordulókban csúnyán kikapok, nem tudok olyan jól delfinezni, mint a többiek. Valószínűleg fejben és edzésen kell ezen javítani, most egy évig erre készülök.