Phelps: Milák utolsó 100 métere egyszerűen hihetetlen volt

Michael Phelps
USA's Michael Phelps celebrates after he won the Men's 200m Butterfly Final during the swimming event at the Rio 2016 Olympic Games at the Olympic Aquatics Stadium in Rio de Janeiro on August 9, 2016. (Photo by Odd Andersen / AFP)
Vágólapra másolva!
Amellett hogy a 19 éves Milák Kristóf világbajnok lett a kvangdzsui úszó-vb-n 200 méter pillangón, megdöntötte a sportág élő legendájának, Michael Phelpsnek a világrekordját. A 23-szoros olimpiai bajnok amerikai úszót a New York Times érte utol Milák Kristóf elképesztő úszása után.

"Persze, kissé frusztráló megélni, hogy elesett ez a csúcs, mégsem lehetnék boldogabb, hisz láttam, hogyan csinálta.

Ennek a kölyöknek az utolsó száz métere egyszerűen hihetetlen volt. Egy óriási 200 pillangót rakott össze, elejétől a végéig

- idézi a New York Times Phelpset. - Megtörtént, mert volt egy kölyök, aki meg akarta csinálni, aki álmodott arról, hogy megcsinálja, aki addig dolgozott a technikáján, amíg az ilyen gyönyörű lett, és aki beletette azt az igazán, de igazán kőkemény munkát, ami ahhoz kell, hogy végül megdöntse ezt a csúcsot. Megemelem a kalapom előtte."

Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján, szerdán. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját adta át a múltnak.

- mondta Milák arra a kérdésre, milyen érzés megdönteni egy olyan ikon rekordját, mint Michael Phelps.