Vágólapra másolva!
Hosszú Katinka magabiztos, csodálatos úszással, 2:07.53-as idővel nyert 200 méter vegyesen a Kvangdzsuban zajló úszó-világbajnokságon.

Hosszú az első 50 méteren a pillangó után negyedikként fordult, 100-on, a hátúszást követően viszont már második volt. Mellúszásban aztán robbantott, 150-nél már majdnem egy testhosszal vezetett, és a gyorsúszás után több mint egy testhosszt vert a mezőnyre.

A medencéből kiszállva így értékelt az M4 Sportnak: "Nem éreztem úgy, hogy szorongattak volna, majdnem egy testhosszal nyertem, nem volt olyan ijesztő, ahogy esetleg kívülről tűnhetett. Próbáltam arra koncentrálni, hogy minden rendben legyen, de egy világcsúcsért ennél is többet kell dolgozni, úgyhogy jobb is, hogy most nem sikerült. Mondjuk egyébként is enyém a világcsúcs, úgyhogy azért akkora gond nincs" - zárta mosolyogva.

Az Iron Lady ezen a távon sorozatban negyedszer lett aranyérmes: Barcelona (2013), Kazany (2015) és Budapest (2017) után Kvangdzsuban sem tudták legyőzni a riválisok.

Ami a többi magyar sportolót illeti, a hétfő délutáni programban elsőként Bohus Richárd ugrott medencébe a 100 méter hát első elődöntőjében, ahol egyéni csúcsot úszott (53.94), és végül a 15. helyen zárt. Szabó Szebasztián az 50 pillangó döntőjében volt érdekelt, ahová a hatodik legjobb idővel érkezett. A fináléban minden szempontból javított: ötödikként csapott célba, 22.90-es ideje pedig új egyéni és egyben országos csúcs is.

Kozma Dominik rendkívül okosan úszott a 200 gyors első elődöntőjében, ahol bár 150-nél még a mezőny hátsó felével fordult, az utolsó 50 métere viszont elképesztően erős lett, futamában feljött a 3. helyre, összesítésben pedig a hatodik idővel (1:45.57) jutott a holnapi döntőbe.