Társoldalunk:

Szilágyi Áron: Volt, hogy ellenünk ítéltek, de nem fogjuk erre a vereséget

2019.07.21. 21:10

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron szerint a zsűri párszor a magyar csapat ellen ítélt, de az együttes tagjai nem fogják erre a Dél-Korea ellen elszenvedett 1 tusos vereséget a budapesti vívó-világbajnokságon, ahol a kardcsapat döntőjét Dél-Korea 45-44-re nyerte meg Magyarország ellen.

"4000 ember ordított, hatalmas nyomás lehetett a mérkőzést vezető két bírón, talán nekik is szokatlan volt ez a szituáció" - mondta Szilágyi ÁronVolt, hogy ellenünk ítéltek, de nem fognám erre a vereséget, amúgy sem szokta a csapat a külső körülményekben keresni a hibát."

A kétszeres egyéni olimpiai bajnok így folytatta. "Csodálatos volt a közönség, mindent nagyon köszönünk nekik. Szeretném kiemelni, hogy a magyar csapat azért is különleges, mert négy különböző klubban vívunk, négy edzőnk van, mégis elképesztő, ahogy egymásért tudunk küzdeni. Ilyen támogatást, mint amit a közönségtől itt kaptunk, a világ egyetlen kardcsapata sem kap sehol. Tokióban, az olimpián megpróbálunk visszavágni Dél-Koreának."

Szilágyi Áron nem fogja a bíráskodásra a vereségetFotó: Csudai Sándor - Origo

Szatmári András, aki a kardozók mezőnyében két ezüstéremmel zárta a vb-t, a következőket mondta. Nem könnyű most ezt még feldolgozni, ami történt. Eljön az az idő, amikor az ember elfogadja ezt az eredményt. Káprázatos dolog volt Budapesten vívni"

Gémesi Csanád a következőket nyilatkozta. "Négy napon át minden nap vívhattam, egészen elképesztő volt ez a világbajnokság a számomra. A csúcs természetesen a vasárnapi nap volt. Jó érzés, hogy ebben a válogatottban szerepelhetek, hogy együtt küzdhetünk. Nagyon közel voltunk ahhoz, hogy nyerjünk, sajnálom, hogy nem sikerült".

Gémesi Csanád megköszönte a közönség fantasztikus támogatásátFotó: Csudai Sándor - Origo

Decsi Tamás így látta az eseményeket. "Nem könnyű most feldolgozni mindazt, ami történt. A csapat fantasztikusan teljesített. Büszke vagyok arra, hogy ennek a társaságnak a tagja lehetek."

A magyar válogatott ezzel a vb-2. hellyel hivatalosan még nem jutott ki a tokiói olimpiára, de óriási lépést tett a sikeres kvalifikáció felé.