Budapest rendezi a 2027-es vizes világbajnokságot

Duna Aréna épületfotó FOTÓ FOTÓTÉMA
Budapest, 2017. március 21. A Duna Aréna, a nyári vizes világbajnokság központi létesítménye Budapesten 2017. március 21-én. Július 14. és 30. között Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg a vb-t. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Helyi idő szerint vasárnap 19.00-kor, Kvangdzsuban a FINA elnöke, Julio C. Maglione bejelentette, hogy 2017 után 2027-ben is Budapest lesz a világ egyik legnagyobb sporteseményének, a vizes világbajnokságnak a házigazdája.

A jelenleg is zajló viadal helyszínén Julio C. Maglione, a FINA elnöke, valamint Cornel Marculescu, a szervezet ügyvezető igazgatója kihirdette a 2025-ös és a 2027-es pályázat győzteseit.

A sajtótájékoztatón jelen volt Fürjes Balázs nemzetközi sportpályázatokért felelős kormánybiztos, Gyárfás Tamás, a FINA alelnöke és a végrehajtó bizottságának tagja, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, Kovács Ágnes olimpiai bajnok, a pályázati bizottság tagja, valamint Gyurta Dániel olimpiai bajnok, pályázati bizottsági tag.

A pályázati bizottság délelőtt mutatta be prezentációját a FINA döntéshozóinak, amely szavazással döntötte el, melyik városnak ítéli oda a rendezés jogát. Maglione elnök elmondta, tudja, jó kezekben lesz a világbajnokság a magyar fővárosnál.

Az eseményen az is kiderült, hogy Kazany lesz a 2025-ös viadal házigazdája, amely - Budapesthez hasonlóan - szintén tíz év kihagyással rendezhet világbajnokságot.

Julio Cesar Maglione, a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) elnöke így tette hivatalossá a szervezet döntését Forrás: MTI/Kovács Tamás