Társoldalunk:

Odafentről ünnepli világbajnok tanítványát Szalay Gyöngyi

2019.07.20. 10:18

Az olimpiai bronzérmes és hétszeres világbajnok Szalay Gyöngyi már nem érhette meg, hogy tanítványa, Siklósi Gergely világbajnoki győzelmét láthassa. Szalay Gyöngyi 2018. január elején egy vérrög miatt halt meg.

A mindig mosolygós Szalay Gyöngyi volt tehát az új magyar párbajtőr-világbajnok Siklósi Gergely nevelőedzője. Siklósi 2017. április 24-én az utánpótlássport.hu oldalon így nyilatkozott

Nehezen élte meg, az elválás után egy darabig nem is beszéltünk. Ő adta a kezembe a párbajtőrt, tőle tanultam mindent, vele értem el a legnagyobb eredményeimet. Remélem, hamarosan ismét jóban leszünk, és csak nevetünk az egészen" - mondta az akkor 19 éves Siklósi, aki a Honvédba igazolt.

Most, amikor a világbajnoki címét ünnepeljük, ne feledkezzünk meg arról az emberről, aki elindította a siker útján. 

Szalay Gyöngyit örömkönnyek közepette ünneplik, miután a magyar női párbajtőr csapat győzött a 44. Vívó Világbajnokság döntőjében a Budapest Sportcsarnokban. Szalay volt a világbajnok Siklósi Gergely nevelőedzőjeForrás: MTI/Honéczy Barnabás

Szalay Gyöngyiről. Ő volt az egyetlen, aki 1989 és 1999 között mind a hét alkalommal tagja volt a világbajnoki aranyérmes magyar párbajtőrcsapatnak, emellett bronzérmet nyert egyéniben az 1996-os atlantai olimpián.