Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő mérkőzéseken van túl Rédli András és Siklósi Gergely a férfi párbajtőr egyéni versenyében a budapesti vívó-világbajnokságon. Olimpiai bajnokokat győztek le. Siklósi később újra nyert és már a legjobb nyolc között van a férfi párbajtőrözők mezőnyében. A női tőr egyéniben a legtovább Kreiss Fanny jutott, ő a 16 között esett ki. 

Mind a ketten már bent vannak a legjobb 16 között, de a 32-es táblán vívott meccseik felejthetetlenek maradnak.

Rédli a venezuelai kétszeres egyéni vb-ezüstérmes, amúgy olimpiai bajnok (2012, London) Ruben Limardo Gasco ellen vívott. A dél-amerikai vívót a negyedik helyen emelték ki. A venezuelai 23 másodperccel a vége előtt 11-8-ra vezetett. Rédli innen három tust adott, egyenlített, majd a hosszabbításban bevitte a mindent eldöntő találatot és a 16 közé jutott.

Rédli András elképesztően vívott venezuelai ellenfelével Fotó: Csudai Sándor - Origo

Siklósi Gergely az 5. helyen kiemelt koreai Park ellen vívott hosszabbításos meccset és 10-9-re nyert a magyar versenyző. Park volt az, aki a 2016-os riói olimpián a döntőben legyőzte Imre Gézát.

Siklósi Gergely öröme a 16 közé jutás után Fotó: Csudai Sándor - Origo

Női tőr egyéniben a 43 éves és minden bizonnyal utolsó világbajnokságán fellépő Mohamed Aida nagyon kikapott német ellenfelétől.

Mohamed Aidának minden bizonnyal ez volt az utolsó egyéni vb-mérkőzése Forrás: Csudai Sándor - Origo

Leonie Erbert 15-3-ra nyert a magyar vívó ellen, Mohamed így a 32 között fejezte be vb-szereplését.

Kreiss Fanni viszont félelmetes formában vívott és jutott be a női tőr egyéni versenyben a legjobb 16 közé. Ellenfele az orosz Anasztazia Ivanova volt. Az oroszok hihetetlen erősek ebben a versenyszámban, Ivanova sokkal esélyesebbnek számított, de a magyar lányt ez egyáltalán nem zavarta. 14-10 a vége, jöhet tehát a nyolcaddöntő.

Kreiss Fanny nagyszerű produkcióval jutott a legjobb 16 közé Forrás: Csudai Sándor

Ugyanez nem sikerült a fiatal Kondricz Katának, őt az olasz Errigo Arianna verte 15-11-re.

A férfi párbajtőrben a 16-os táblán Siklósi Gergely szinte már a szokásos módon, hosszabbításban, egyetlen tussal nyert a japán Jamada ellen és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé.

Siklósi Gergely egy japánt legyőzve jutott be a legjobb nyolc közé Forrás: Csudai Sándor - Origo

A negyeddöntőben összejöhetett volna a Siklósi-Rédli párharc, azaz ebben az esetben egy magyar már biztosan érmes lett volna ebben a számban. Sajnos, Rédli András hosszabbításos meccsen egyetlen tussal kikapott a holland Verwijlentől és nem jutott be a legjobb nyolc közé. Siklósinak így majd a holland ellen kellene kivívnia a legjobb négy közé jutást.

A női tőr egyéni nyolcaddöntőben Kreiss Fanny hiába vezetett 12-9-re a francia Ranvier ellen, az idegek csatáját az ellenfél bírta jobban. Kreiss így a tizenhatos táblán fejezte be a küzdelmeket, azaz nem jutott be a negyeddöntőbe.