Vágólapra másolva!
Egészen elképesztő, amit a fiatal magyar párbajtőröző, Siklósi Gergely produkált a budapesti vb-n. A legjobb négy közé jutott és ezzel biztosan érmes az óriási mezőnyt felvonultató versenyben.

Senki sem várta azt, hogy a 21 esztendős Siklósi Gergely lesz a magyarok legjobbja ezen a világbajnokságon. Talán még ő sem. Ennek ellenére elképesztő vívást bemutatva jutott be az elődöntőbe és ezzel már biztosan érmes.

Mindezt úgy, hogy a táblán egy koreai olimpiai bajnokot és egy ázsiai bajnokot is le kellett győznie. De haladjunk sorjában.

Siklósi Gergely (balra) a koreai olimpiai bajnok Pakot is legyőzte Fotó: Csudai Sándor - Origo

Már a legjobb 32 közé kerülésért sem volt könnyű dolga, ekkor a venezuelai Francisco Limardo ellen nyert 15-10-re. A 16 közé jutásért jött a dél-koreai Pak Szang Jung, aki a 2016-os riói olimpián Imre Gézát győzte le a fináléban. Siklósi hosszabbításos drámai meccsen nyert 10-9-re és a 16 közé jutott.

A nyolcaddöntőben az ázsiai bajnok japán Jamada Maszaru következett. Újabb hosszabbításos dráma, újabb 10-9-es Siklósi-győzelem. Nem is lehetett ezt ülve nézni, csodásan vívott a magyar fiatalember.

A negyeddöntőben a holland Bas Verwijlen következett. A holland egy körrel előbb Rédli Andrást búcsúztatta, megakadályozva ezzel azt, hogy magyar negyeddöntő legyen a BOK-csarnokban. Siklósi 15-8-as elsöprő győzelme után a holland mehetett gratulálni. 8-8 is volt az állás, onnan lett 15-8 ide, ez egészen elképesztő.

Siklósi Gergely négy közé jutása a nap szenzációja Forrás: Csudai Sándor - Origo

Az elődöntőben 18.00-kor az olasz Santarelli következik, aki az első helyen kiemelt francia Borelt verte ki. Siklósi vívását látva itt már tényleg bármi megtörténhet. Már csak azért is, mert korábban kétszer találkoztak egymással és mindkétszer a magyar nyert.

A női tőr egyéni versenyében a legtovább Kreiss Fanny jutott, ő a 16 között esett ki.