Vágólapra másolva!
Szatmári András a világranglista vezető amerikai Dershwitz ellen káprázatos vívást bemutatva nyert és a legjobb négy közé jutott egyéniben a budapesti vívó vb-n a férfi kardvívás egyéni versenyében. A kétszeres egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron nem jutott be a legjobb 32 közé. Gémesi Csanád a 16 között esett ki.

Szilágyi nagyon jól kezdett a japán Kento Josida ellen és 12-7-re is vezetett. A japán innen fordított 14-12-re, majd 14-14 lett az állás.

Szilágyi Áron (jobbra) a legjobb 32 között esett ki a japán Josida ellen Forrás: Csudai Sándor

A mindent eldöntő utolsó tust a távol-keleti sportoló vitte be, így óriási meglepetésre nyert, kiejtve ezzel a nagy esélyesnek tartott Szilágyit.

"Dühös vagyok magamra, tíz éve nem kaptam ki világbajnokságon a 32 között - mondta a tv-stáboknak és az újságíróknak egymás után nyilatkozó Szilágyi. -

Ha újra csinálnám, sokkal egyszerűbben oldanám meg az asszót, nem akarnék annyi akciót végrehajtani" - folytatta.

Gémesi Csanád asszója is 15-14-es eredménnyel zárult, de micsoda különbség - a magyar versenyző legyőzte az olasz Aldo Montanót, aki 2004-ben az athéni olimpián azt az emlékezetes döntőt vívta Nemcsik Zsolttal.

Gémesi Csanád az olasz Montano legyőzése után Forrás: Csudai Sándor

Gémesi meccse hihetetlen izgalmakat és nagy olasz színházat hozott. Montano mindent bevetett, folyamatosan reklamált - szerencsére a magyar versenyzőt nem lehetett kizökkenteni. Gémesi Csanád ezzel a legjobb 16 közé jutott.

Ugyancsak sikerrel vette ezt a kört a 2017-es egyéni világbajnok, Szatmári András, aki a 16 közé jutásért a koreai Kimet verte meg 15-11-re.

Szatmári András öröme Forrás: Csudai Sándor

A nyolcaddöntőben Szatmári András szenzációs teljesítménnyel, 15-12-re legyőzte az orosz Resetnyikovot és ezzel a 8 közé jutott. A következő fordulóban a világranglista vezető amerikai Dershwitz lesz az ellenfele. Az amerikai vívó a 16 között Gémesi Csanádot búcsúztatta.

És ekkor jött az, amire senki sem gondolt: Szatmári András a negyeddöntőben 15-12-re legyőzte a világranglista vezető amerikait és bejutott a legjobb négy közé. Ezzel a magyar vívó már biztosan érmes ebben a versenyszámban.

Szatmári András - elképesztő teljesítménnyel jutott a négy közé férfi kardvívásban Forrás: Csudai Sándor

Az elődöntőben az iráni Adedini következik neki, ezek után már tényleg bármi megtörténhet.