A világranglista negyedik ellen aratott hihetetlen győzelmet a magyar vívó

Nagy Kinga elképesztő győzelmet aratott a világranglista negyedik koreai ellenfele ellen
Vágólapra másolva!
A női párbajtőr és a férfi kard egyéni versenyekkel, a 64-es direkt kieséses táblán folytatódott a budapesti vívó-világbajnokság. A kardozóknál Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Szatmári András is a legjobb 32 között van. Női párbajtőrben Nagy Kinga nagy bravúrt végrehajtva két győzelemmel már a legjobb 16 közé jutott. Ott azonban egy kínai vívó megállította.

Nincs már hibázási lehetősége senkinek, a direkt kieséses rendszerben egyetlen vereség az álmok elszállását jelenti a budapesti vívó-világbajnokságon. A csütörtöki versenynap korán indult a magyarok számára. A női párbajtőrben a jövő nagy tehetségének tartott Muhari Eszter nagyon magabiztosan, 15-6-ra legyőzte a svájci Pauline Brunnert. A svájci versenyzőnek sansza nem volt, Muhari okosan és szépen vívott. Nagy Kinga sem akart mögötte lemaradni, az ő asszója izgalmasabban alakult, de a vége a lényeg, a kazah Balaganszkaja ellen 15-12 ide, megvan ez a továbbjutás is.

Muhari Eszter nagyszerű győzelmet aratott svájci ellenfelével szemben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A férfi kardozók mezőnyében a 2017-es egyéni világbajnok Szatmári András, a kétszeres egyéni olimpiai bajnok Szilágyi Áron, Gémesi Csanád és Decsi Tamás indult. Decsi számára korán ért véget a budapesti vb egyéni küzdelemsorozata, mert az egyiptomi Amer Mohamed 15-7-re legyőzte őt.

Decsi Tamás a 64-es táblán az első körben esett ki Forrás: Csudai Sándor - Origo

Kemény meccset vívott Szilágyi Áron a hongkongi Low ellen. 12-10-nél még szoros volt a csörte, de a végét a magyar olimpiai bajnok bírta jobban és ezzel ő is a 32 közé jutott.

Ugyanoda, ahová Gémesi Csanád és Szatmári András is bekerült. Ők azonos ágon vannak, ez azt jelenti, hogy kettejük közül legfejjebb egy juthat be az elődöntőbe. Gémesi a belga De Ridder ellen nyert 15-7-re, míg Szatmári simán, 15-10-re nyert a grúz Mardaresvili ellen.

Férfi kardvívásban Szatmári András is a legjobb 32 közé jutott Forrás: Csudai Sándor - Origo

Nagy Kinga élete első felnőtt világbajnokságán a világranglista negyedik helyén álló koreai Csoj ellen vívott és nyert 15-12-re. Ez a fiatal magyar versenyzőtől óriási brvaúr, szinte hihetetlen, hogy Nagy majdnem végig vezetve uralta ezt az asszót.

Nagy Kinga elképesztő győzelmet aratott a világranglista negyedik koreai ellenfele ellen Forrás: Csudai Sándor

Ugyanez - azaz a 16 közé jutás - nem sikerült Muhari Eszternek, aki az észt Lehisztől szenvedett 15-6-os vereséget.

A nyolcaddöntőben aztán befejeződött Nagy Kinga menetelése, mert 15-6-ra kikapott a kínai Li Csengtől.

Nagy Kinga a kiesése után Forrás: Csudai Sándor

Ezzel az utolsó, még versenyben lévő magyar női párbajtőröző is kiesett.