Rasovszky a legnagyobb riválisaival dolgozott össze célja eléréséért

RASOVSZKY Kristóf
Joszu, 2019. július 16. A későbbi negyedik helyezett Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a 18. vizes világbajnokságon, a dél-koreai Joszuban 2019. július 16-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Érdekes dolgot árult el a taktikájáról a kvangdzsui vizes világbajnokság 10 kilométeres, olimpiai távú nyíltvízi úszóversenyének 4. helyén végző Rasovszky Kristóf.

Az 5 kilométeren a sportág első magyar vb-aranyát nyerő sportoló a célba érést követően elárulta, a két német versenyzővel, azaz a későbbi győztes Florian Wellbrockkal és a harmadik helyen végző Rob Muffels-el a nők hasonló távú versenye után szőttek tervet, látva, hogy mi történt abban a mezőnyben.

A két némettel megbeszélték, hogy együtt dolgoznak majd, és "mennek, ahogyan tudnak".

"Alapvetően ez barátságon alapul, ráadásul szeretünk az elején ott lenni az élmezőnyben. Két napja, a női tíz kilométer után a vacsora után megbeszéltük, hogy össze kell dolgoznunk,

és az lett a vége, hogy kiesett egy világbajnok, kis híján egy olimpiai bajnok és sok más kiváló versenyző."

A későbbi negyedik helyezett Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében a 18. vizes világbajnokságon, a dél-koreai Joszuban Forrás: MTI/Kovács Tamás

A versenyről elmondta, rendkívül kemény csata volt, melynek a végén a német egyszerűen gyorsabb volt nála, ugyanakkor hatalmas munka volt ebben az úszásban, mindenki megérdemli az olimpiai kvótát.

– fogalmazott Rasovszky, aki szerint még amiben fejlődnie kell, az a "legvégső" sebessége, ugyanakkor szerencsére a hosszú hajrákat jól bírja. "Tovább kell dolgozni, meglátjuk ez jövőre mire lesz elég, de remélem egy éremre" - jegyezte meg a jövő évi tokiói olimpiára utalva.

A szám másik magyar indulója, Székelyi Dániel elmondta, hogy a verseny elején belekerült egy nagyobb bolyba, ahonnan már nem igazán tudott feljebb úszni. Hozzátette, tisztában volt vele, hogy 10 kilométeren már jóval erősebb lesz a mezőny, és nem sok esélye lesz a kvótaszerzésre.