Társoldalunk:

Hibátlanul zárták a selejtezőket a magyar női tőrözők a vívó-vb-n

2019.07.16. 13:10

Rendkívül sikeres eddig a budapesti vívó-világbajnokság a női tőrözők számára. Mind a négy selejtezőből indult magyar versenyző sikerrel vette a kvalifikációs szakaszt, így ott lehet a pénteki főtáblán.

Gondolta, hogy meglepi az öregasszonyt - jegyezte meg Mohamed Aida az érdekes stílusban vívó finn Enright elleni győztes asszója után. A veterán magyar sportoló öt győzelemmel és egy vereséggel zárta a selejtezők első körét. Mohamed egy fülöp-szigeteki ellenfelet kapott a kvalifikáció második körében és joggal volt elvárható tőle a továbbjutás. A mérkőzés elején nagyon szenvedett a magyar tőröző, 6-3-as hátrányban időt is kért, ami alatt sikerült megnyugodnia. Végül a nagyobb tudás és a rutin érvényesült és Mohamed 12-8-as győzelemmel bejutott a 64-es döntőbe.
Tudtam, hogy egy gyenge ellenfél, aki meglepett a meccs elején. Jól jött a szusszanásnyi szünet, ahol rendeztem a gondolataimat. Végül sikerült a rutinommal megnyerni a meccset. Hallottam a magyar szurkolókat és átfutott az agyamon, hogy nem okozhatok nekik csalódást. Délután a gyerekeimmel leszek, akik biztosan segítenek elterelni a gondolataimat a vívásról.

- nyilatkozta Mohamed Aida az Origonak a mérkőzés után.

Nehezen párharcban jutott a főtáblára MohamedForrás: Csudai Sándor - Origo

Kondricz Kata közvetlenül az első selejtezőből, Kreiss Fanni és Lupkovics Dóra a második selejtező után jutott fel a főtáblára, ahol így négy magyar versenyzőnek is szoríthatnak pénteken a BOK-csarnokba kilátogatók.

Itt kaphatóak a jegyek
A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.