Vágólapra másolva!
A budapesti vívó-világbajnokságon negyedik versenyszámként a férfi párbajtőrözők kezdik el a versenyüket. Ebben a fegyvernemben a riói olimpián Imre Géza egyéniben ezüstöt, a csapat bronzot szerzett. Nem egészen egy hónappal ezelőtt a düsseldorfi Európa-bajnokságon szintén a harmadik helyen végzett a magyar párbajtőr csapat. Rédli Andrásék abban reménykednek, hogy a két korábbi versenyhez hasonló szép eredményekkel tudják kiszolgálni a magyar szurkolókat.

Székely Zoltán, Pap Jenő, Kulcsár Krisztián. Három vívó, akik férfi párbajtőrözőként egyéni világbajnoki címet szereztek az elmúlt 40 évben. Ebbe a névsorba szeretne bekerülni Koch Máté, Nagy Dávid, Rédli András és Siklósi Gergely. Ők azok, akik a 2019-es budapesti vívó-világbajnokság férfi párbajtőr versenyei során egyéniben a magyar színeket képviselik.

Néhány héttel ezelőtt az olimpiai bronzérmes Rédli Berta Dániellel és Siklósival kiegészülve bronzérmet szerzett a düsseldorfi Európa-bajnokságon csapatban.

A Németországban látott jó vívással Budapesten egyéniben Rédli és Siklós odaérhet a dobogóra.

A magyar férfi párbajtőrözők egyéni éremben reménykednek Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Berta Dániel idei szezonja különösen érdekes. Őt az egyéni versenyre nem nevezte a kapitány, de a csapatversenyben valószínűleg szerepet kap majd. A Világkupa-versenyeken csapnivalóan szerepelt az egyéni versenyek során,

de az Európa-bajnokság csapatversenyében az ő szenzációs vívása kellett a harmadik hely megszerzéséhez.

Remélhetőleg a 25 éves junior világbajnok sportoló a kiváló formáját a budapesti viadalra is átmentette.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.