Vágólapra másolva!
Egy rendkívül nehéz logisztikai feladatokat oldottak meg kiválóan a budapesti vívó-világbajnokság szervezői. A világ 105 országából érkezett 1071 vívót és a hozzájuk tartozó kísérőket sikerült úgy koordinálniuk, hogy 25 páston gond nélkül zajlanak a torna selejtezői.

Bábel tornya. Nem túlzás a bibliai hasonlattal élni a budapest vívó-vb selejtezői kapcsán. A női párbajtőrözők selejtezőiben 25 páston folyamatosan zajlanak a küzdelmek a 64-es főtáblára jutásért, ahol a különböző országból érkezett versenyzők gyakran a saját nyelvükön kiáltanak fel egy-egy sikeres tus után.

Eddig remek a budapesti vívó-vb szervezése Forrás: Origo

A selejtező nézői akár egy indiai-szlovén, vagy egy jordán-szenegáli párharcot is megtekinthetnek. Minden elismerés jár a szervezőknek, akik egy ilyen káoszt úgy meg tudtak szervezni, hogy a vívók, a segítők és a médiamunkások is hibátlanul tudják végezni a munkájukat.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.