Djokovics ötödször döntős Wimbledonban

Wimbledon Tennis / Novak Djokovic / gentlemen’s semi-finals Sports TENNIS Grand Slam GRASS TOURNAMENT S SPO
Novak Djokovic of Serbia reacts after winning the gentlemen’s singles semi-final of the Championships, Wimbledon against Roberto Bautista Agut of Spain at the All England Lawn Tennis and Croquet Club in London, United Kingdom on July 12, 2019. Novak Djokovic won the match to advance final. ( The Yomiuri Shimbun )
Vágólapra másolva!
Férfi egyesben elsőként Novak Djokovic jutott döntőbe a wimbledoni teniszbajnokságon. A szerb ellenfele Rafael Nadal–Roger Federer mérkőzés győztese lesz.

A péntek délutáni elődöntő első szettjében a világranglista-vezető szerb sokkal hatékonyabban adogatott, és a szervafogadásai is pontosabbak voltak, így 37 perc alatt magabiztosan szerzett vezetést. A második felvonásban a 23. kiemelt Bautista Agut mindkét játékelemben javult, 1:1 után elvette Djokovic adogatását, és előnyét a 47 perces szett végéig megőrizte.

A 43 percig tartó harmadik játszmában Djokovic 3:2-nél "rabolta el" riválisa adogatását, aki 5:2-nél megint elveszítette szervajátékát, és a szerb címvédő összesítésben elhúzott 2:1-re. A negyedik szettben 1:1-nél a spanyol elbukta adogatását, és a négyszeres wimbledoni bajnok Djokovic innen már nem adott esélyt ellenfelének: 2 óra 50 perc alatt a fináléba jutott, ahol a két korábbi világelső, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer összecsapásának győztese vár rá.

Szemmel láthatóan fontos volt ez a győzelem a világelsőnek:

Djokovic és Bautista Agut 11. alkalommal találkozott egymással, a szerb játékos három vereség mellett nyolcadszor győzött. A vasárnapi lesz a 25. döntője Grand Slam-tornán, Wimbledonban pedig az ötödik, és eddig mind a négyet megnyerte.

Eredmény, férfiak, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.)–Bautista Agut (spanyol, 23.) 6:2, 4:6, 6:3, 6:2
később:
Nadal (spanyol, 3.)–Federer (svájci, 2.) 17.20