Évekig sértegette csapattársait, most eltiltották az olimpiai bajnokot

sskate Horizontal
South Korea's Lee Seung-Hoon (C), Belgium's Bart Swings (L) and Netherlands' Koen Verweij (R) pose on the podium as they celerbate their respective gold, silver and bronze medals during the men's mass start speed skating event medal ceremony during the Pyeongchang 2018 Winter Olympic Games at the Gangneung Oval in Gangneung on February 24, 2018. (Photo by Roberto SCHMIDT / AFP)
Vágólapra másolva!
Hazája szövetsége egy évre eltiltotta Li Szung Hun olimpiai bajnok gyorskorcsolyázót, aki a vádak szerint több alkalommal sértegette két csapattársát.

A dél-koreai szövetség szerdai közlése szerint a 31 éves sportoló az eljárás során mindvégig tagadta a terhére felrótt cselekményeket, ezért vélhetően a hétfői határidőig fellebbez az ítélet ellen.

Li a vádak szerint két meg nem nevezett társát szállodákban és éttermekben sértegette 2011-ben, 2013-ban és 2016-ban a nemzetközi versenyek alkalmával, amire szemtanúk és egyéb bizonyítékok is a szövetség rendelkezésre álltak.

Li a 2010-es, vancouveri olimpián 10 000 méteren, tavaly, a hazai rendezésű játékokon a tömegrajtos versenyben diadalmaskodott, utóbbi számban 2016-ban világbajnok is volt. Pályafutását rövidpályás gyorskorcsolyában kezdte, és abban is világbajnok volt még 2008-ban, a váltóval.