Halep két-, Serena Williams háromszettes meccsen jutott elődöntőbe

WILLIAMS, Serena
Wimbledon, 2019. július 9. Az amerikai Serena Williams honfitársa, Alison Riske ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében 2019. július 9-én. MTI/EPA/Nic Bothma
Vágólapra másolva!
Simona Halep és Serena Williams bejutott az elődöntőbe női egyesben a wimbledoni teniszbajnokságon, akárcsak az ukrán Jelina Szvitolina és a cseh Barbora Strycova, így kialakult az elődöntő mezőnye női egyesben.

Mindkét volt világelső nehéz mérkőzést nyert meg kedden. A hetedik helyen kiemelt Halep a kínai Csang Szaj-szajjal csapott össze a nyolc között, s bár az első szettben 4:1-es hátrányba került és további bréklabdákat kellett hárítania, sikerült rövidítésre mentenie, s ebben végül ő volt a jobb. A második játszma már egyoldalú küzdelmet hozott, a román játékos irányított.

A tavaly döntős, hétszeres bajnok, 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes amerikai Serena Williams - az idei torna 11. kiemeltje - megnyerte ugyan az első szettet honfitársa, az előző körben a világelső ausztrál Ashleigh Bartyt kiejtő Allison Riskevel szemben, végül azonban döntő játszmára kényszerült. Riske nem adta könnyen magát, de 3:3 után a 37 éves Williams - aki legutóbb 2016-ban nyert Wimbledonban - "előhúzta" a legjobb játékát, s ha nehezen is, de a maga javára fordította a mérkőzést.

Az amerikai Serena Williams honfitársa, Alison Riske ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében Forrás: MTI/EPA/Nic Bothma

A nyolcadik helyen kiemelt Szvitolina a keddi negyeddöntőben kétszettes győzelmet aratott, de mindkét játszmában brékhátrányból kellett fordítania a cseh Karolina Muchova ellen. Az ukrán játékos pályafutása első Grand Slam-elődöntőjére készülhet, miután korábbi négy negyeddöntőjét elvesztette. A világranglistán 68., 22 éves Muchova 1999 óta az első női teniszező lehetett volna, aki debütálása alkalmával rögtön elődöntőbe jut Wimbledonban.

Ami neki nem sikerült, az összejött honfitársának, a 33 esztendős Barbora Strycovának, aki meglepetésre egy szoros és egy sima szettben megverte a brit színeket képviselő, magyar származású Johanna Kontát. A négy negyeddöntő közül az ő összecsapásuk volt az egyetlen, ahol a nem kiemelt játékos győzött.

Eredmények:
nők, egyes, negyeddöntő:
Szvitolina (ukrán, 8.)-Muchova (cseh) 7:5, 6:4
Strycova (cseh)-Konta (brit, 19.) 7:6 (7-5), 6:1
Halep (román, 7.) - Csang Szaj-szaj (kínai) 7:6 (7-4), 6:1
S. Williams (amerikai, 11.)-Riske (amerikai) 6:4, 4:6, 6:3
Az elődöntőben: Szvitolina-Halep, Strycova-S. Williams