Elia Viviani nyerte a Tour de France negyedik szakaszát

Elia Viviani
Stage winner Italy's Elia Viviani celebrates on the podium after the fourth stage of the 106th edition of the Tour de France cycling race between Reims and Nancy, in Nancy, eastern France, on July 9, 2019. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP)
Vágólapra másolva!
Elia Viviani nyerte kedden a Tour de France országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, összetettben pedig a francia Julian Alaphilippe maradt az élen.

A Reims és Nancy közötti 213,5 kilométer nem sok izgalmat tartogatott, sokáig egy háromfős szökevénycsoport tekert az élen, de a befutóhoz közeledve a karaván utolérte őket. A sprintben ezúttal az olasz kerekes bizonyult a leggyorsabbnak, akinek felvezetésében még éllovas csapattársa, Alaphilippe is részt vett.

Viviani, aki centikkel előzte meg a norvég Alexander Kristoffot, pályafutása első diadalát aratta a Touron, míg a másik két háromhetes viadalon, a Giro d'Italián és a Vuelta a Espanán már nyolcszor ért elsőként a célba.

Eredmények:
4. szakasz, Reims-Nancy, 213,5 km:
1. Elia Viviani (olasz, Deceuninck - Quick-Step) 5:09:20 óra
2. Alexander Kristoff (norvég, UAE Emirates) azonos idővel
3. Caleb Ewan (ausztrál, Lotto-Soudal) a.i.
Az összetett élcsoportja:
1. Julian Alaphilippe (francia, Deceuninck - Quick-Step) 14:41:39 óra
2. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) 20 másodperc hátrány
3. Steven Kruijswijk (holland, Jumbo-Visma) 25 mp h.

Szerdán a Saint-Dié-des-Vosges és Colmar közötti 275,5 kilométer vár a mezőnyre, amely összesen 3460 kilométert teljesít a július 28-i párizsi befutóig.