Vágólapra másolva!
A hétköznapi vásárlások során fizetőeszközként is használható, és a hazai rendezésű FIE vívó-világbajnokságra is felhívja a széles nagyközönség figyelmét az az 50 forintos érme emlékváltozat, amelyet a vb tiszteletére bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank. Az ünnepségen Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöke elmondta, hogy az egy hét múlva kezdődő olimpiai kvalifikációs világbajnokságon egyaránt cél a versenyzők és a nézők professzionális kiszolgálása.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Teátrumában ünnepélyes keretek között bemutatott 50 forintos egyik oldalán a készpénzforgalomban aktívan résztvevő 50 forintosok ismert motívumai láthatók, a másik, úgynevezett tematikus oldala viszont a világbajnoksághoz kapcsolódik. A forgalmi érmék emlékváltozatai alacsony névértékük, és a milliós kibocsátási mennyiségük miatt bárki számára könnyen hozzáférhetők, ezért kiváló figyelemfelkeltő, népszerűsítő eszközök.

- mondta az ünnepségen Pataki Tibor, az MNB igazgatója.

Csampa Zsolt beszédében köszönetet mondott a Magyar Nemzeti Banknak, az érmét tervező Kósa Istvánnak és a Magyar Pénzverő Zrt.-nek a vívó-vb tiszteletére megjelent 50 forintos érméért. Az MVSZ elnöke az ünnepségen arról is beszélt, hogy az egy hét múlva kezdődő világbajnokság szervezőinek a legfontosabb feladata, hogy a versenyzőknek kiváló feltételeket biztosítsanak, de nem feledkeznek meg a nézőkről sem.

A vívócsapat tagjai Szabó Tünde és Csampa Zsolt társaságában Forrás: Kiss József

"Egy sportesemény akkor jó, ha ötvözni tudja a versenyzők, valamint a nézők, a szurkolók maximális kiszolgálását is. Egy olimpiai kvalifikációs világbajnokságot elsősorban versenyzői oldalról kell jól megszervezni. Ha pedig a sportolók minden támogatást megkaptak ahhoz, hogy a legjobbjukat nyújthassák a páston, akkor utána a szurkolók kiszolgálásán van a sor. Azt szeretnénk elérni, hogy aki kijön a világbajnokságra, az a nap végén úgy távozzon a BOK-csarnokból, hogy azon gondolkodjon, sporteseményt látott, vagy egy hatalmas showműsort" - mondta a szövetség vezetője.

Az eseményen részt vett Dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára is, aki arról beszélt, hogy nem csak a vívó sportágnak, de a teljes magyar sportnak fontos, hogy minél több felületen emlékezzünk meg sikereinkről.

- tette hozzá Szabó Tünde.

A hivatalos érmekibocsátás zárásaként Pataki Tibor az új 50 Ft-os forgalmi érme emlékváltozat első tiszteletpéldányait adta át az ünnepség kiemelt vendéginek, Szabó Tündének, Csampa Zsoltnak, a háromszoros paralimpiai bajnok Szekeres Pálnak, valamint a néhány hete Európa-bajnoki ezüstérmet szerző férfi párbajtőrcsapatnak, és az egyéni versenyben hetedik helyezést elérő ifj. Andrásfi Tibornak.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.
A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.

"Óriási elismerés minden pástra lépő sportolónak, hogy a vívó-vb tiszteletére új 50 forintos jelent meg, kiváló emlék lesz ez azoknak, akik részt vesznek a versenyen. Mi a budapesti vb-t azonban egy világbajnoki éremmel is szeretnénk emlékezetessé tenni a magyar szurkolóknak" - mondta az alakulat rangidőse, Rédli András, aki a hat évvel ezelőtti hazai világbajnokságon az akkori párbajtőrcsapat tagjaként aranyérmet szerzett.