Győzelemmel tért vissza Andy Murray

Citi Open- Day 6 GettyImageRank2 washington
WASHINGTON, DC - AUGUST 02: Andy Murray of Great Britain celebrates a point against Marius Copil of Romania during Day Six of the Citi Open at the Rock Creek Tennis Center on August 2, 2018 in Washington, DC. Mitchell Layton/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Andy Murray hosszú sérülését követően győztes meccsel tért vissza a teniszpályára, s mint mondta, ettől egyből visszatért a jókedve is.

A britek olimpiai bajnoka a francia Pierre-Hugues Herbert játékostársaként a wimbledoni torna férfi páros versenyének első fordulójában négy szettben (4:6, 6:1, 6:4, 6:0) kerekedett a francia Ugo Humbert és a román Marius Copil kettős fölé. Murray - aki legutóbb az év elején, az Australian Openen játszott, ott is csupán egyetlen mérkőzést - a találkozó után úgy fogalmazott: mindig nagyszerű érzés a pályán lenni. "Én csak újra teniszeztem. Fájdalommentesen, egészségesen. Ez jó" - nyilatkozta. A skót játékos hozzátette: ezt az érzést élvezi gyerekkora óta, viszont az elmúlt években előfordult, hogy semmi élvezetet nem talált a játékban.

"A jókedv visszatért. Remélem, hogy közben a csípőm is jól érzi magát" - utalt a többször műtött testrészére a teniszező, aki állandó fájdalmai miatt már a visszavonulását is kilátásba helyezte.
A 32 éves Murray vegyes párosban a 37 esztendős amerikai Serena Williamsszel indul - egyesben előbbi kétszer, utóbbi pedig hétszer diadalmaskodott Londonban -, pénteken, az első fordulóban az Andreas Mies, Alexa Guarachi német, chilei duóval találkoznak.