Világbajnok pályakerékpárost ítéltek el drogkereskedésért

Jack Bobridge
Australia's Jack Bobridge, Australia's Michael Hepburn, Australia's Alexander Edmondson and Australia's Sam Welsford compete in the men's Team Pursuit finals track cycling event at the Velodrome during the Rio 2016 Olympic Games in Rio de Janeiro on August 12, 2016. (Photo by Odd Andersen / AFP)
Vágólapra másolva!
Kábítószer-kereskedésért több mint négy év börtönbüntetésre ítélték Jack Bobridge világbajnok pályakerékpárost.

A 29 éves, már visszavonult sportolót azért állították bíróság elé, mert a vád szerint több száz ecstasy tablettát adott el Alex McGregornak, aki korábban szintén profi kerékpározó volt. A 2017 augusztusában letartóztatott Bobridge-et pénteken egy perth-i bíróság bűnösnek találta és négy év hat hónap börtönre ítélte azzal a kitétellel, hogy legkorábban két és fél múlva helyezhető szabadlábra. A bíró az ítélet kihirdetésekor elmondta, hogy - a magát ártatlannak valló - Bobridge még aktív versenyzőként a bulizás, drogok és alkohol csapdájába esett, ám függősége nem mentség arra, hogy drogot adott el másoknak.

- mondta Stephen Scott bíró.

Jack Bobridge karrierje során három világbajnoki címet szerzett a csapat üldözéses számban, melyben a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián is második volt az ausztrál válogatottal. A pálya mellett az országúti szakágban is akadtak sikerei, kétszeres országos bajnoknak mondhatja magát, és négy alkalommal indult a Giro d'Italián is.