Társoldalunk:

Két magyar kerékpáros is lehetőséget kap Contador csapatában

2019.07.01. 17:40

Vas Balázs és Karl Ádám augusztus 1-től Alberto Contador országúti kerékpáros csapatában, a Kometa Cycling Teamben gyakornokként kap lehetőséget.

A kontinentális bejegyzésű spanyol-olasz klub hétfői közleményében felidézte, a csapathoz júniusban első magyarként csatlakozott Dina Márton, aki második lett bemutatkozó versenyén, a Tour de Hongrie-n.

A 19 esztendős Karl Ádám télen már edzőtáborozott a Kometánál, és kiemelte: örül, hogy újabb szinten lehetőséget kap.

"Alig várom, hogy fejlődhessek, igyekszem a legjobb teljesítményt nyújtani a következő versenyeken" - idézte a kommüniké Karlt, aki a magyar körversenyen hatodik lett a Kazincbarcika-Tiszafüred félszakaszon.

A cyclocrossban (terepkerékpár) bajnoki címvédő, 18 éves Vas Balázs hangsúlyozta: fő célja, hogy mielőbb a csapat stabil tagja legyen.

A sportigazgató, kétszeres Giro d'Italia-győztes Ivan Basso úgy fogalmazott, további lépéseket fognak tenni annak érdekében, hogy még jobban bekapcsolódjanak a magyar kerékpársportba.

"Karl Ádám és Vas Balázs olyan kerékpárosok, akiket már egy ideje figyeltünk és úgy gondoljuk, hogy készen állnak egy ilyen megmérettetésre" - tette hozzá Basso.

A hírre reagálva a magyar szövetség elnöke, Princzinger Péter kiemelte, a csapattal és a névadó szponzorával folytatott együttműködésnek és a befektetett munkának van eredménye.

"A hazai kerékpársport egészséges működését jól példázza, hogy egyre több magyar bringás kap lehetőséget nagy nemzetközi csapatoknál. Ez egyúttal perspektíva is a fiatal generáció számára" - fejtette ki Princzinger Péter.