Vágólapra másolva!
A férfi teniszezők világranglistáján az 52. helyen álló Fucsovics Márton két játszmában kikapott a 18. Milos Raoniccstól a 754 540 euró összdíjazású, stuttgarti füvespályás férfi tenisztorna negyeddöntőjében.

Fucsovics Márton azzal a Milos Raoniccsal találkozott, akitől tavaly Stuttgartban 6:2, 6:4-re kikapott az ATP-250-es versenyen. A nyíregyházi teniszező az eddigi két stuttgarti győzelmének köszönhetően az élő, nem hivatalos világranglistán az ötvenedik helyre jött fel, de egy esetleges győzelemmel további négy helyezést javíthatott volna.

Fucsovics ásszal kezdte a mérkőzést, azonban az első játékban rögtön elvesztette az adogatását.

Milos Raonic lendülete kitartott, a következő játékot villámgyorsan megnyerte, így rögtön 2-0-s előnyre tett szert. Ezt követően Fucsovics magára talált, hozta a második adogatójátékát, és szépített. A montenegrói származású kanadai játékos megnyerte újabb adogatását, de Fucsovics is kapaszkodott, és egy sima játékban 3-2-re szépített. A hatodik játékban Fucsovicsnak bréklabdája volt, de Raonic hárítani tudott és nyert. A folytatásban mindketten hozták a saját adogatásukat, így a kanadai játékos 6-4-re megynyerte az első szettett.

Fucsovics Márton a negyeddöntőben búcsúzott Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A második játszmát Fucsovics jobban kezdte, remekül adogatott, hozta a saját játékait, de brékelni nem tudta Raonicot. A két játékos 3-3-ig fej-fej mellett haladt, majd a hetedik játékban Raonic brékelte Fucsovicst, majd hozta a saját adogatását is, így 5-3-ra elhúzott, és Fucsovics az életben maradásért szerválhatott.

A nyíregyházi teniszező hozta, amit kellett, feljött 5-4-re, de a mérkőzésért adogató Raonic sem hibázott, így két játszmában, 1 óra 13 perc alatt legyőzte Fucsovics Mártont és bejutott a stuttgarti tenisztorna elődöntőjébe.

Stuttgarti tenisztorna, negyeddöntő:
Fucsovics Márton-Milos Raonic (kanadai) 4:6, 4:6