Vágólapra másolva!
Merész és rendhagyó ötletekkel állnak elő a 2024-es párizsi nyári olimpia szervezői, annak reményében, hogy minél több embert tudjanak bevonni az öt év múlva sorra kerülő játékokba.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs bizottsága második alkalommal mérte fel, hol tartanak a szervezéssel a 2024-es játékokkal megbízott Párizs képviselői. A találkozó után Tony Estanguet, a helyi szervezőbizottság elnöke röviden vázolta, hogy milyen ötleteik vannak arra nézve, hogy ne csak a francia főváros lakossága, hanem lehetőleg egész Franciaország kivehesse a részét az olimpiából. Ennek egyik fontos eszköze lehet az e-sport.

Úgy tesznek, mintha ők is az aranyéremért tekernének Forrás: sporttechie.com

"Számos virtuális eseményt tervezünk, hogy minél több embert tudjunk bevonni a programokba – idézi Estanguet-t az Insidethegames.biz oldal. – Nagyszerű lesz látni, hogy a technológia fejlődéséből hogy tudnak profitálni a játékok. Tervezzük, hogy lesz virtuális vitorlázás, evezés és kerékpározás, ahol a résztvevők az olimpikonokkal együtt tudják majd teljesíteni a pályát, mintegy velük versenyezve.

A párizsi szervezők terveznek nagy tömegeseményeket is, főleg az atlétika és a kerékpározás tárgykörében, valamint készül a Terre de Jeux, azaz a Játékok Földje elnevezésű program is, ami egész Franciaországot bevonná az olimpia bűvkörébe Le Havre-től Marseille-ig.