Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton három mérkőzéslabdát hárítva három szettben legyőzte a grúz Nikoloz Baszilasvilit a 754 540 euró összdíjazású, stuttgarti füvespályás férfi tenisztorna szerdai nyolcaddöntőjében.

A rangsorban 52. magyar teniszező és a világranglistán 17. riválisa idén már negyedszer csapott össze egymással: eddigi három mérkőzésükből kétszer Fucsovics örülhetett.

Stuttgarti mérkőzésük gyors brékváltással kezdődött, majd bár ezt követően is volt mindkét játékosnak lehetősége fogadóként is, rövidítés döntötte el a szettet: ebben

Fucsovics első két adogatópontját elbukta, ez pedig a játszmába került.

A második felvonásban egyértelműen a nyíregyházi játékos volt fölényben, sokkal hatékonyabban adogatott riválisánál -

sikeres első szervái mögött például mindössze egy pontot veszített el -, kétszer is brékelt, így 28 perc alatt egalizált.

Fucsovics Márton menetel Stuttgartban Forrás: MTI/EPA/Lynn Bo Bo

A döntő szett ismét nagy küzdelmet hozott, és bár Fucsovics 1:2-nél semmire bukta a szervajátékát, egyből vissza tudott brékelni. Baszilasvilinek 5:4-es vezetésnél három mérkőzéslabdája is volt, a magyar játékos azonban mindet hárította, majd

azonnal elvette georgiai riválisa adogatását és kiszerválta a 2 óra 15 perces találkozót.

A negyeddöntőben a kanadai Milos Raonic lesz Fucsovics Márton ellenfele. A hatodik helyen kiemelt játékos a szerdai nyolcaddöntőben a francia Jo-Wilfried Tsonga felett diadalmaskodott három szoros szettben, 2 óra 27 perc alatt.

Az egyesben aratott győzelme után Fucsovics Márton párosban is pályára lépett az olasz Matteo Berrettini oldalán, de a 16 között búcsúzott.

A magyar, olasz duó szerdán a Luke Bambridge, Jonny O'Mara brit kettőstől kapott ki döntő rövidítésben, 65 perc alatt.

Eredmény:
nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton-Nikoloz Baszilasvili (grúz, 4.) 6:7 (4-7), 6:2, 7:5

Eredmény:
páros, nyolcaddöntő:

Luke Bambridge, Jonny O'Mara (brit)-Fucsovics Márton, Matteo Berrettini (magyar, olasz) 3:6, 6:3, 10-3 - döntő rövidítés