Vágólapra másolva!
Vlagyimir Morozov, Ranomi Kromowidjojo és Verrasztó Dávid is tagja lesz Hosszú Katinka csapatának, amely az ősszel rajtoló Nemzetközi Úszó Ligában fog indulni - számol be az m4sport.hu

Az ISL egy több állomásból álló csapatverseny lesz, az egyik viadalt pedig Budapesten rendezik. A tervek szerint négy európai és négy amerikai klub csatázik majd egymással, a magyar csapatot Hosszú Katinka szervezi.

„Egy csapatot fogunk képviselni, tehát mindenkinek ki kell majd vennie a részét azokban a számokban, amikben éppen a csapatnak szüksége van rá – nyilatkozta az M4 Sportnak Hosszú Katinka. – Rengeteg versenyzővel jó kapcsolatom van, ezeket összerakva próbálom a tapasztalataimat és a tudásomat belevinni a csapat összeállításába.

A háromszoros olimpiai bajnok úszó hozzátette, mivel sok versenyből áll a sorozat, fontos szempont volt, hogy olyan úszókat találjanak, akiknek van tapasztalatuk a sorozatterhelésben. „Ezenfelül elsősorban a sprinterekre fókuszáltunk, mivel a sprintszámokban háromszor annyi pontot lehet gyűjteni, ráadásul a váltókban is fel tudjuk őket használni."

Hosszú Katinka jolly joker lesz Fotó: Csudai Sándor - Origo

A csapatkapitány nagy sikernek tartja, hogy Vlagyimir Morozovot sikerült „leigazolni". „Iszonyatosan gyors, imádom nézni, ahogyan 100 vegyest úszik. Szoktunk beszélni a hát-mell fordulóról, mert ahogyan ő csinálja meg én, az ég és föld, én úgy látom. Ezért is örülök, hogy a csapatban lesz, mert majd lesz bőven mit tanulnom tőle" – mondta az orosz sportolóról.

Hosszú Katinka szerint Ranomi Kromowidjojo a tapasztalata és a mentalitása miatt fog a csapat hasznára válni. „Akinek ennyi tapasztalata, ennyi eredménye van, arra az úszók alapból felnéznek, és van egy olyan tekintélye, amire figyelni fognak. Nagyon kedves, a beceneve Iron Panda az ISL-ben. Szeretni való, mindig mosolygós, soha semmi nem probléma, úgyhogy ő nagyon jó lesz a csapatban, mert hozza ezt a mentalitást és energiát" – fogalmazott a holland versenyzővel kapcsolatban.

Verrasztó Dáviddal szinte együtt nőttek fel, ráadásul ugyanazt a számot is ússzák. Viszont van valami, amit nem ért vele kapcsolatban. „Félszavakból is meg tudjuk egymást érteni. Érdekes, hogy a magasságunk, a súlyunk, a lábméretünk, kézméretünk ugyanaz, mégis gyorsabban úszik nálam. Még nem jöttem rá, hogy miért, ezen még dolgozom, mert nekem igazából olyan gyorsnak kellene lennem, mint Dávidnak" – tette hozzá mosolyogva.

Tényleg mindenben egyformák? Forrás: Hosszú Katinka/Instagram

Hosszú Katinka elárulta, hogy bár Cseh Lászlót és Bernek Pétert is szerette volna a csapatban tudni, ők viszont az olasz együttest fogják képviselni. „Nagyon szerettem volna, ha az Ironba jönnek ők is, viszont az itthoni klubjuk úgy gondolta, jobb, ha ők inkább egy másik országot képviselnek. Ettől függetlenül ugyanúgy jóban vagyunk, ugyanúgy tiszteljük egymást, ezen ez nem fog változtatni."

A magyar együttes vezetőedzője Petrov Árpád lesz, aki három segítővel dolgozik majd.

Az interjú végén Hosszú Katinka megjegyezte, hogy egyelőre a 2024-es olimpiáig tervez, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy utána visszavonul. „De tervezés szempontjából most eddig látok előre."