Tíz magyar érem az olaszországi birkózó ranglistaversenyen

LŐRINCZ Viktor
Lőrincz Viktor nem mindennapi sorozatot tudhat maga mögött
Vágólapra másolva!
A magyar kötöttfogásúak nyolc, a szabadfogásúak és a nők pedig egy-egy érmet szereztek az olaszországi Sassariban rendezett birkózóversenyen, mely a nemzetközi szövetség (UWW) pontszerző sorozatának állomása volt mindhárom szakágban.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a tíz medálból kettő arany, öt ezüst és három bronz. A dobogó felső fokára a kötöttfogású Lőrincz Viktor, illetve Sleisz Gabriella állhatott fel.
Az Európa-bajnok, kétszeres vb-harmadik Lőrincz három győzelemmel jutott a 87 kilogramm döntőjébe, többek között legnagyobb hazai riválisát, az idei felnőtt Eb-n harmadik Szilvássy Eriket is simán verte (4-0), majd a fináléban a török Dogan Göktas ellen is magabiztos sikert aratott (5-0).

Lőrincz Viktort senki sem tudta legyőzni Forrás: MTI/Czagány Balázs

Sleisz Gabriella súlycsoportjában, a 65 kg-ban körmérkőzések után dőlt el a helyezések sorsa. Az ESMTK birkózója három győzelem mellett egyszer ugyan kikapott, ám az összevetésből így is ő jött ki a legjobban, s az élen zárt.
A viadalon a kötöttfogású Torba Erik (63 kg), Korpási Bálint (72 kg), Lévai Zoltán (77 kg) és Lám Bálint (130 kg), valamint a szabadfogású Ligeti Dániel (125 kg) a második helyen zárt, míg a szintén kötöttfogású Lőrincz Tamás (77 kg), Szilvássy Erik (87 kg) és Kiss Balázs (97 kg) harmadik lett.