Vágólapra másolva!
Idén is tökéletes testeket hoz a Hegyvidékre a WBPF. A most hétvégi fitnesz Európa-bajnokság már a tizedik lesz a szövetség történetében, és a mostani verseny kiemelt szerepét is jelzi, hogy a WBPF szingapúri elnöke, Paul Chua is Budapestre utazott.

A WBPF Hungary elnöke, Sebestyén Péter szerint izgalmas hétvégére számíthat az, aki szombaton és vasárnap kilátogat a Sportfestre, a MoM Sportközpontba. Szombaton két órakor a hivatalos megnyitóval kezdődik az Eb, mellette Street Workout párbajt is láthat a közönség. Vasárnap 10 órától folytatódik az Európa-bajnokság, a színpadi programokkal párhuzamosan pedig nemzetközi SAMBO Grand Prix lesz a nagycsarnokban. A MoM Sport Kertben vasárnap gyereknapi programkavalkádra várják a családokat. A gyerekprogramokra regisztráció ellenében a belépés ingyenes, a programok 10-15h-ig tartanak, regisztrálni a helyszínen is lehet.

A szervezők a WBPF Hungary 23 világbajnokát is meghívták

Tóth Zoltán testépítő
Czine Szilvia fitnesz és fitmodel
Bán Vivien fitnesz és junior fitmodel
Horváth András sportphysique
Bogár János - sportphysique
Simkó Georgina fitmodel
Németh Dorottya fitnesz
Regős Lili fitmodel
Nagy Bettina többszörös fitmodel világbajnok
Molnár Péter testépítő
Lengyel Vivien fitmodel
Krassalkovics Zsófia fitnesz
Palecián Judit többszörös athletic physique világbajnok
Tóth Dániel testépítő
Koloszár Enikő fitmodel
Kálmán Csilla sportmodel
Bistei Judit fitnesz
Csörgő Adrienn athletic physique
Kiss Virág fitmodel
Bánkuti Gabriella athletic physique
Szabó Noémi testépítő
Vigh Domonkos sportphysique
Silye Bettina athletic physique
Tóth Jennifer fitnesz

Amit a WBPF-ről tudni érdemes

Egyetlen fitnesz és testépítő szövetség sem rendelkezik olyan erős ázsiai bázissal, mint a WBPF. 33 ázsiai országban - köztük Indiában, Kínában, Indonéziában, Malajziában, Thaiföldön, Myanmarban, Vietnámban, Iránban, Irakban és még jó néhányban - a NOB által elismert szövetségként kizárólagosan reprezentálja a fitnesz- és testépítő sportágat az alig több mint egy évtizedes múltra visszatekintő világszövetség, amelynek 140 tagországa van.

Tökéletes testekben most hétvégén se lesz hiány Forrás: Dunavölgyi Fotó

Az alapítók, valamint velük együtt 33 ázsiai ország az itthon szakági szövetségként ismert amatőr IFBB szövetségből váltak ki 2009-ben, amikor Dubajban megalapították World Bodybuilding and Physique Sports Federation (WBPF) néven a világszövetséget. Az elmúlt 10 évben Magyarország háromszor nyerte a WBPF-vb legjobb női csapata címet, 23 világbajnoki aranyat, valamint több tucat vb-dobogós helyezést és európai trófeát szereztek a szervezet magyar sportolói. A WBPF Hungary rendkívül aktív tagországnak számít az öreg kontinensen, ez lesz a harmadik Eb, amelyet a magyarok szerveznek. A magyarok irányítása alatt szerveztek kontinenstornát Romániában és Tenerifén is. A 2014-es koszovói Eb-n a WBPF Hungary főtitkárának, Buranits Ildikónak köszönhetően először vett részt szerb csapat kontinensbajnokságon, ahol két érmet is szereztek a szerb sportolók. Ez pedig egészen addig elképzelhetetlen volt a balkáni országban.

A szövetségi képviselet állami támogatás nélkül tartja fenn magát, és szervez rendkívül nívós versenyeket, ahol a korrekt bírói munkát tartják az egyik legfontosabb szempontnak, éppen ezért a magyar sportolók körében rendkívüli népszerűségnek örvend ez a szervezet.