O'Sullivan nem indul jövőre a sznúker-világbajnokságon

Ronnie O'Sullivan beats Hawkins to retain Shanghai Masters crown China Chinese Shanghai Masters Snooker Tournament 2018
Ronnie O'Sullivan of England waves after defeating Barry Hawkins of England in their final match during the 2018 Shanghai Masters snooker tournament in Shanghai, China, 16 September 2018. Ronnie O'Sullivan beat Barry Hawkins 11-9 to clinch victory in the final of a dramatic Shanghai Masters. O'Sullivan, who was down 6-4 after the morning session, roared back to pip 'The Hawk' in what proved to be a tense finish. The Rocket closed out victory in ruthlessly efficient fashion from 10-9 up as Hawkins was not allowed to challenge in what proved to be the decisive frame. O'Sullivan, in what was his first tournament back after the summer break, retained his Shanghai Masters crown and took home a cheque of Ł200,000.
Vágólapra másolva!
Visszavesz a tempóból Ronnie O'Sullivan, a sznúker ötszörös világbajnoka. A sportág nagyágyúja a Telegraph-nak adott interjújában bejelentette, hogy 2020-ban több tornát, köztük a világbajnokságot is kihagyja.

Ronnie O'Sullivan a Telegraph-nak azt mondta, a Masterst, a világbajnokságot és a UK Championshipet is kihagyja.

"Nem akarok játszani a világbajnokságon, csak a média akarja, hogy ott legyek, de én nem ezért sznúkerezem. Kétségtelen, hogy fantasztikus világbajnokságot nyerni, de egy hét múlva ez az érzés már tovaszáll. Ötszörös világbajnok vagyok, nekem nem éri már meg az a rengeteg vér, verejték és a könnyek sem. Talán három-négy tornán, kisebb presztízsű versenyeken indulok majd, csak néhány meccsen akarok játszani."

Elege lett a hírverésből maga körül Forrás: Imaginechina/Xia lei - Imaginechina/Xia Lei

A 43 éves sportoló az interjúban beszél róla, hogy az áprilisi világbajnokságon, mikor az első fordulóban kikapott James Cahilltől, furcsa dolgokon ment keresztül.

"Fogalmam sem volt róla, hogy mi történik velem. Remegtek a lábaim, alig bírtam állni, miközben az ellenfelem, az a srác minden percét élvezte a 19 frémnek, amit játszottunk. Talán Kimi Raikkönen példájával tudnám elmagyarázni az egészet: ő is szeret versenyezni, de nem szívesen beszélni róla. Én sem azért játszom, hogy reklámozzan magam vagy a sznúkert."