Vágólapra másolva!
A címvédő Fucsovics Márton a második körben kapcsolódott be a genfi ATP 250-es tenisztorna küzdelmeibe, és talán ő sem gondolta volna, hogy ez lesz számára a végállomás. Pedig sajnos így történt, a világranglista 38. helyén álló játékos simán, 6:4, 6:2-re kikapott a 84. helyezett argentin Federico Delbonistól, így nem tudja megvédeni ranglistapontjait, ezért minden bizonnyal sokat fog visszacsúszni.

Nem kezdte jól a genfi tornát a címvédő Fucsovics, aki a Grigor Dimitrovot búcsúztató Delbonis ellen elveszítette az első két adogatását, miközben ellenfele hozta a sajátjait.
0:4 után tért magához az MTK játékosa, magabiztosabbá vált a szervajátéka. 2:5-nél az argentin a szettért adogathatott, de itt megremegett a keze, Fucsovics ötször is bréklabdához jutott, és ötödjére már nem is hibázott.

Ez után egy nehéz adogatójáték következett, Delbonisnak játszmalabdája is volt, de ezt Fucsovics hárította, majd behúzta a gémet.

Sajnos azonban ezzel csak elodázni tudta a szett elvesztését, ugyanis Delbonis a következő adogatójátékát szemrebbenés nélkül hozta, a játszmát pedig ezzel együtt 6:4-re.

Fucsovics címvédőként esett ki a második körben Forrás: NurPhoto/Giuseppe Maffia/NurPhoto/Giuseppe Maffia

A második szettben mindketten jó adogatásokkal kezdtek, aztán a harmadik gémben Delbonis háromszor is brékelhetett volna, végül a negyediket ki is használta. Nem állt jól a nyíregyházi teniszező, ráadásul az argentin továbbra sem akart hibázni.

Nem úgy Fucsovics, aki a következő szerváját is elbukta, 1:4-gyel állt, szetthátrányban. Ellenfele hozta a sajátját, majd Fucsovics a meccsben maradásért adogatott - eredményesen, bár eddigre már ütött nyolc (!) kettős hibát. 2:5-nél aztán Delbonis 40:0-ra elhúzott, a három meccslabdájából pedig az elsőt kihasználta.

Az utolsó röptéért már nem is ment Fucsovics, aki ezzel a vereséggel nem tudta megvédeni a tavaly szerzett 250 pontját, és várhatóan jelentősen vissza fog esni a világranglistán.

Végeredmény, ATP 250, Genf, 2. forduló:
Federico Delbonis – Fucsovics Márton (4.) 6:4, 6:2