Kizárták a teniszezőt, mert a pályára hajított egy széket - videó

tennis Horizontal HEADSHOT
Australia's Nick Kyrgios returns the ball to Russia's Daniil Medvedev (unseen) during their ATP Masters tournament tennis match at the Foro Italico in Rome on May 14, 2019. (Photo by Andreas SOLARO / AFP)
Vágólapra másolva!
A világelső Novak Djokovic könnyed győzelemmel kezdett a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében, míg Nick Kyrgiost kizárták a második fordulós mérkőzésének döntő szettjében.

A szerb Djokovic csütörtökön a kanadai Denis Shapovalovval mérkőzött, és különösebb nehézségek nélkül, 1 óra 8 perc alatt jutott tovább.

A botrányairól is elhíresült ausztrál Kyrgios ezúttal is "kitett magáért": a norvég Casper Ruud elleni összecsapás döntő játszmájában elkezdett vitatkozni az egyik vonalbíróval, aminek következtében - mivel korábban már figyelmeztette a játékvezető - 1:1-es állásnál kapott egy büntetőjátékot, azaz riválisa 2:1-es előnybe került.

Kyrgios dühében - továbbra is a vonalbíróval vitatkozva - előbb földhöz vágta az ütőjét, majd odébb rúgott egy palackot, végül a pályára hajított egy széket, ezért kizárták a mérkőzésből.

A női mezőny második kiemeltje, a cseh Petra Kvitova 54 perces találkozón, könnyedén jutott be a nyolcaddöntőbe, a tavaly döntős Simona Halepnek azonban ez nem sikerült: a korábbi világelső, Roland Garros-címvédő román játékos szettelőnyről kikapott a cseh Marketa Vondrousovától.