Giro: Tömegbukás után Carapaz nyert, Roglic az élen maradt

cycling Horizontal
Slovenia's Primoz Roglic rides in the last meters on his way to win the 19th stage of the 105th edition of the Tour de France cycling race, on July 27, 2018 between Lourdes and Laruns, southwestern France. / AFP PHOTO / Jeff PACHOUD
Vágólapra másolva!
Az ecuadori Richard Carapaz nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny negyedik szakaszát, összetettben változatlanul a szlovén Primoz Roglic áll az élen.

Kedden az Orbetello és Frascati között 235 kilométer megtétele várt a mezőnyre, amelynek élbolya a hajrához közeledve kettészakadt egy tömeges bukás következtében. A balesetnek szenvedő alanya lett több favorit is, így a holland Tom Dumoulin, a 2017-es Giro győztese, aki vérző térddel folytatva jelentős, több mint négyperces hátránnyal kerekezett be a célba, ezzel pedig gyakorlatilag esélytelenné vált a végső sikerre.
Megúszta a veszélyes helyzetet ugyanakkor az összetettben élen álló, és pozícióját a jó finissel meg is őrző szlovén Primoz Roglic. A rózsaszín trikó viselője, aki hatodikként érkezett be, két másodperccel követte Carapazt, ugyanakkor a fő riválisokra 16 másodpercet rávert.