Kajak-kenu: a mezőny elején végezhetnek a húzónevek a para-Eb-n

Suba Róbert edzés evez kajak Közéleti személyiség foglalkozása parakajakozó paralimpiai felkészülés paralimpikon sportoló SZEMÉLY
Suba Róbertben mindig benne van az éremszerzés
Vágólapra másolva!
A Magyar Kajak-Kenu szövetség a hivatalos honlapján tudatta, hogy Weisz Róbert szövetségi kapitány kijelölte a poznani Európa-bajnokságra utazó para kajak-kenu válogatott keretét.

A kapitány a hétvégi rangsoroló verseny előtt elmondta, hogy a tavalyi eredmények és a hétvégi forma alapján nevezi meg a jövő kedden és szerdán rendezendő kontinenstornára utazó csapatot.

„Lényegében nem változtatott semmit a hétvégi verseny.

Az elsődleges cél az volt, hogy azok a kenusok, akiknek nemzetközi kategorizációra van szükségük, ők induljanak az Eb, és két újoncunknak, Kiss Péternek és Molnár Nikolettának is fontos volt a kategorizáció" – mondta Weisz Róbert a szövetség honlapjának.

A szövetségi kapitány kitért arra, hogy a rendkívül fiatal, 16 éves Kiss Péter a hétvégén KL-1-es kategóriában legyőzte Suba Róbertet, a paralimpia ezüstérmes kajakos pedig kisebb meglepetésre megelőzte kenuban Juhász Tamást.

A nőknél Varga Kati nagyon magabiztosan versenyzett, és Molnár Nikoletta is meg tudta előzni Fehér Annamáriát, tehát jól mutatkoztak be újoncaink."

Suba Róbertben mindig benne van az éremszerzés Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

„Ismerjük a poznani pályát, amely meglehetősen szélérzékeny, és a jövő hétre sem jósolnak túl jó időt.

– tekintett előre az Eb-re Weisz Róbert.

A magyar válogatott kerete:
Varga Katalin (KL-2, VL-3), Molnárné Tóth Julianna (VL-3), Fehér Annamária (KL-3), Molnár Nikoletta (KL-3), Kiss Péter (KL-1), Suba Róbert (KL-1, VL-2), Juhász Tamás (VL-2) és Kiss Erik (KL-3).