Tündéri gyermekeivel készül a pesti vívó-vb-re a magyar tőröző

Horizontal
Hungary's Aida Mohamed (L) celebrates her victory over US fencer Nzingha Prescod at the end of their women's foil fencing bout as part of the London 2012 Olympic games, on July 28, 2012 at the ExCel centre in London. Boubakri won the bout. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA (Photo by TOSHIFUMI KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Július 15. és 23. között Budapesten rendezik meg a vívó-világbajnokságot. Az Origo sportrovatán a vb előtt bemutatjuk a világbajnokságra készülő magyar válogatottat, a sportágat, a vb legfontosabb tudnivalóit. A cél az, hogy a világbajnokság kezdetére a magyar szurkolók megismerjék a vívókat, a fegyvernemeket, hogy kinek érdemes majd a páston szurkolni. Ezenkívül a kulisszák mögé visszük az olvasókat, betekintést adunk a vb-rendezés hátterébe is. A második és harmadik részben a tőröző Mohamed Aida mindennapjaiba pillantunk bele.

Szinte hihetetlen, de Mohamed Aida már az 1993-as esseni világbajnokságon ezüstérmet nyert a női tőrözők egyéni versenyében.

Aida azóta hat olimpián vett részt, a 2020-as tokiói lehet neki a hetedik, de előtte még az idei, budapesti világbajnokságon is pástra lép.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.

A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.

A felkészülés közepén Aidát nem csak a páston érik nagy kihívások, hiszen a kétgyermekes anyuka mindennapjai nem kis feladat elé állítják a kiváló sportolót. Erről szól a világbajnokságot felvezető vlog 2. része.

A női tőrözők programja a budapesti világbajnokságon:
Július 16.: női tőr egyéni, selejtezők
Július 19.: női tőr egyéni, 64-es tábla, döntő
Július 21.: női tőrcsapat, selejtezők a negyeddöntőkig, helyosztók a 9-16. helyért
Július 22.: női tőrcsapat, az 1-8. helyért