A szappanfőzés sem akadály a vívó-vb-re készülő Mohamed Aidának

Horizontal
Hungary's Aida Mohamed (L) celebrates her victory over US fencer Nzingha Prescod at the end of their women's foil fencing bout as part of the London 2012 Olympic games, on July 28, 2012 at the ExCel centre in London. Boubakri won the bout. AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA (Photo by TOSHIFUMI KITAMURA / AFP)
Vágólapra másolva!
Július 15. és 23. között Budapesten rendezik meg a vívó-világbajnokságot. Az Origo sportrovatán a vb előtt bemutatjuk a világbajnokságra készülő magyar válogatottat, a sportágat, a vb legfontosabb tudnivalóit. A cél az, hogy a világbajnokság kezdetére a magyar szurkolók megismerjék a vívókat, a fegyvernemeket, hogy kinek érdemes majd a páston szurkolni. Ezenkívül a kulisszák mögé visszük az olvasókat, betekintést adunk a vb-rendezés hátterébe is. A 3. rész főszereplője még mindig Mohamed Aida tőrvívónő.

Szombaton már megnézhettük, hogyan indul Mohamed Aida egy napja, milyen kihívások elé állítják őt gyermekei. Most viszont már az edzésébe is belepillanthatunk, meg azt is láthatjuk, ahogy egyik kedvenc időtöltésének, a szappanfőzésnek is hódol.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek a vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.

A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.

A női tőrözők programja a budapesti világbajnokságon:
Július 16.: női tőr egyéni, selejtezők
Július 19.: női tőr egyéni, 64-es tábla, döntő
Július 21.: női tőrcsapat, selejtezők a negyeddöntőkig, helyosztók a 9-16. helyért
Július 22.: női tőrcsapat, az 1-8. helyért