Vágólapra másolva!
Gael Monfils elleni vereségével nem jutott a negyeddöntőbe Fucsovics Márton a Madridban zajló ATP 1000-es tornán. A francia teniszező a mérkőzés elején a harmadik labdamenetben bokasérülést szenvedett, így az első szettet könnyedén nyerte meg a magyar teniszező, de Monfils magára talált és fordítani tudott. A következő körben Roger Federerrel találkozik Monfils, Fucsovics meg kiesett.

Fucsovics Márton korábban még nem találkozott Monfilsszal ATP-tornán. Rögtön az első játékban megsérült a francia bokája és kikérte az ápolási szünetet. Látszott rajta, hogy komoly fájdalmai vannak, de folytatta a mérkőzést. Fucsovics próbálta futtatni az ellenfelét, aki a sérülése miatt nem tudta az alapvonali ütéseket befutni,

így az első szettben a magyar teniszező komoly ellenállás nélkül nyert 6-1-re.

Fucsovics szettelőnyből kapott ki a nyolcaddöntőben Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Jót tett Monfilsnak a szettek közötti szünet, a második játszma elején nem látszódott rajta, hogy a bármilyen gondjai lennének a bokájával. Remekül adogatott, amiután gyakran jött fel a hálóhoz, hogy gyorsan befejezze a pontot. 2-1-nél volt először bréklabdája, amit még nem tudott megnyerni, de 3-3 után elvette Fucsovics adogatását.

Monfils ilyen ütésekre volt képes a "gyógyulása" után:

5-4-nél volt esélye a magyar teniszezőnek brékelni, de a francia hárította és 6-4-re megnyerte a második játszmát.

A döntő szettben a lélektani előnybe is került Monfils háromszor, míg Fucsovics egyszer tudta elvenni az ellenfél adogatását, így a francia 6-2-re megnyerte a szettet és ezzel a mérkőzést is, így ő készülhet a Roger Federer negyeddöntőre.