Lerakták a megújuló pestlőrinci sportcsarnok alapkövét

TARLÓS István; UGHY Attila
Budapest, 2019. május 8. Tarlós István főpolgármester (b), Ughy Attila, XVIII. kerületi polgármester (k) és Molich Endre, a kerület 1990-1994 közötti polgármestere (j) a Budapest Airport Aréna néven megújuló lőrinci sportcsarnok alapkövének letétele alkalmából tartott ünnepségen a XVIII. kerületi lőrinci sportcsarnoknál 2019. május 8-án. A bruttó 2,163 milliárd forintba kerülő munkálatok februárban kezdődtek el, és a tervek szerint 12-15 hónap múlva, jövő nyáron vagy ősszel fejeződnek be. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Tarlós István főpolgármester és Ughy Attila XVIII. kerületi polgármester szerda délelőtt ünnepélyes keretek között lerakta a Budapest Airport Aréna néven megújuló lőrinci sportcsarnok alapkövét.

Az eseményen az 1977-ben átadott sportcsarnok, valamint az ott otthonra lelt PLER kézilabdacsapat múltját felidéző kisfilm levetítése után Tarlós István elevenítette fel az 1950 óta Budapest XVIII. kerületének számító városrész történetét. Kiemelte: a csarnok mindig a pestszentlőrinci sportélet jelképének számított. Hozzátette: az intenzív és sokoldalúan kihasznált épület a 21. század igényeit már nem képes kielégíteni, miután műszakilag és energetikailag is elavult.

- mondta a főpolgármester, jelezve, az új létesítmény energiatakarékos és akadálymenetesített lesz.

Budapest, 2019. május 8. Tarlós István főpolgármester (b), Ughy Attila, XVIII. kerületi polgármester (k) és Molich Endre, a kerület 1990-1994 közötti polgármestere (j) a Budapest Airport Aréna néven megújuló lőrinci sportcsarnok alapkövének letétele alkalmából tartott ünnepségen a XVIII. kerületi lőrinci sportcsarnoknál 2019. május 8-án. A bruttó 2,163 milliárd forintba kerülő munkálatok februárban kezdődtek el, és a tervek szerint 12-15 hónap múlva, jövő nyáron vagy ősszel fejeződnek be. MTI/Kovács Tamás Forrás: MTI/Kovács Tamás


Tarlós István közölte: az új aréna példa lehet arra, hogy a kis közösségek milyen sokat tehetnek a lakosság egészségéért.
"A sportnak az egészségmegőrző szerepén túl közösségformáló és közösségmegtartó ereje is van, így a közjót szolgálja. A mai alapkőletétellel új korszak kezdődik a XVIII. kerület és az itteni sport életében" - mondta. Kiemelte: Budapest vezetése közel tíz éve támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a közösségek életének minőségi javítását szolgálják.
Ughy Attila, pestszentlőrinci polgármester emlékeztetett arra, hogy az egykori téglagyár helyén 1977-ben épült fel az a sportcsarnok, amelynek falait már elbontották, hogy hamarosan egy modernebb váltsa fel, majd utalt a kormány sportpolitikájára, amely lehetővé teszi a sportlétesítmények és sporttelepek megújítását.

- mondta Ughy Attila.