Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton két szettben, 6:4, 7:5-re legyőzte David Goffint a madridi ATP 1000-es torna első fordulójában. A világranglistán 13 hellyel jobban álló belga 4:0-val kezdte a mérkőzést, Fucsovics azonban hősies teljesítménnyel fordított, a második szettben pedig szintén vesztes helyzetből állt fel.

A két játékos eddig egyszer, a Davis-kupa-világcsoportban játszott egymással, akkor Goffin négy szettben tudott nyerni.

Azt már a mérkőzés előtt lehetett tudni, hogy a győztesre a következő fordulóban a francia Gael Monfils vár.
Fucsovics simán nyerte az első két pontot, de a világranglistán 23. ellenfele rendkívül szívósan tartotta magát, több előnyt is hárított, majd kihasználta az első bréklabdáját, ezt pedig egy sima szervajáték követte. Sajnos ezután az MTK versenyzője semmire veszítette el adogatását, és fogadóként sem tudott javítani, Goffin 4:0-ra vezetett.

Fucsovics először az 5. gémet tudta megnyerni, miután bréklabdát is hárított, nem engedte el fejben az első játszmát.

Ráadásul ezzel láthatólag lendületbe került, három fogadóelőnyhöz jutott a következő játékban, ezek közül a másodikat kihasználta, ledolgozta a hátrány felét.

Fucsovics elveszítette az első négy játékot, de utána átbillentette a kapcsolót Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

Ismét szerválhatott, és egy elképesztően szemtelen nyeséssel meg is csinálta a gémet. 4:0-ról 4:3, a korábbi vb-döntős pedig egyre idegesebben játszott, a szett eleji hibátlan teniszébe egyre több ki nem kényszerített hiba csúszott.

Fucsovics ellenben magabiztosabb lett, és egy újabb brékkel egyenlíteni is tudott, majd a szervagémet is hozta, zsinórban öt nyert játéknál tartott.

Goffin a szettben maradásért adogatott, de Fucsovics ellenállhatatlanul játszott, megtalálta a belga ellenszerét, és semmire vette el a belga adogatását. 0:4-ről 6:4-re nyerte a szettet, egészen fantasztikus formajavulás egy játszmán belül!

A nyertes szettlabda:

A második szettet is a nyíregyházi játékos kezdte adogatóként, de Goffin azonnal három bréklabdához jutott, viszont Fucsovics vérrel-verítékkel hárította az összeset, majd a játékot is megfordította.

Felváltva hozták az adogatásaikat a felek, Fucsovics néha olyan bravúrütésekkel csinált pontot, hogy Goffin kis híján földhöz vágta az ütőjét. Ennek ellenére 2:2-nél bréklabdához jutott a belga, amit másodjára meg is csinált. De Fucsovics nem engedte, hogy lendületbe jöjjön Goffin, az első adandó alkalommal visszabrékelt, majd megnyerte saját adogatását.

Rendkívül szorosan alakult a második játszma Forrás: MTI/EPA/EFE/Alejandro García

A belga játéka továbbra is hullámzott, amikor koncentrált, sorra nyerte a pontokat, viszont minden kihagyását megbüntette Fucsovics. 4:4-nél nagyon szoros gémet hozott, Goffin pedig ismét kritikus helyzetben szervált, ezúttal a meccsben maradásért. Most viszont sajnos nem remegett meg a keze, viszont a magyar játékosé sem, így ismét a belga került nyomás alá.

30:30 után egy hosszú labdamenetet remek tenisszel nyert meg Fucsovics, amivel meccslabdához jutott, és ezt elsőre megcsinálta.

0:4 után ezt senki sem gondolta volna, ő viszont felállt a padlóról, mentálisan megtörte ellenfelét, és szenzációs bravúrt ért el.

– kommentálta sikerét Facebook-oldalán a magyar játékos, aki arról is írt, hogy fáradtan kezdte a mérkőzést, az elmúlt három napban ugyanis nem tudta kipihenni magát, egyszer sem ébredt frissen, viszont 0:4-nél sikerült felráznia magát.

Végeredmény, ATP 1000 Madrid, 1. forduló:
Fucsovics Márton - David Goffin (belga) 6:4, 7:5

Fucsovics a legjobb 32 között a francia Gael Monfils ellen lép pályára, és, ha azt a mérkőzését is megnyeri, akkor a nyolc közé kerülésért Roger Federerrel találkozhat.