A páston is kell a varázslat

Rédli András, párbajtőr
A Rédli András, Bányai Zsombor, Berta Dániel, Peterdi András összeállítású csapat az ötödik helyen végzett
Vágólapra másolva!
Alig 70 nap van hátra a budapesti FIE olimipiai kvalifikációs vívó-világbajnokságig, ennek megfelelően az esemény kampánya is egyre magasabb sebességre kapcsol. Az óriásplakátok főszereplői a párbajtőrözők, Rédli András és Somfai Péter lesznek, a kampányfilmben pedig 2017 egyéni világbajnoka, a kardozó Szatmári András kerül a középpontba.

A 2013-as felnőtt világbajnokság egyik meglepetésembere volt az akkor alig 20 éves Szatmári András. Kardvívónk a budapesti vébén szerepelt először felnőtt világversenyen és egyéniben a legjobb nyolc közé jutott, ráadásul az elődöntőben csak egy tussal kapott ki a későbbi ezüstérmes orosz Nyikolaj Kovaljovtól.

"Keserű érzésem volt a legvégén, de utólag visszagondolva természetesen gyönyörű, meghatározó emlék az akkori budapesti világbajnokság. A verseny után rengeteg gratulációt kaptam, kikiáltottak a következő Szilágyi Áronnak és kész tényként kezelték, hogy Rióban már nyerem az olimpiát.

- mondta a 26 éves versenyző, aki nagyon várja az újabb budapesti vívó-vb-t, a szezon legfontosabb feladatának pedig az olimpiai kvóta megszerzését tartja a férfi kardcsapat tagjaként.

Szatmári Andrást (balra) kikiáltották a következő Szilágyi Áronnak a budapesti vb uátn Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Sokan szurkolnak majd nekünk a nyári vébén a BOK-csarnokban, de biztos vagyok benne, hogy meg fogunk tudni felelni az elvárásoknak" - tette hozzá Szatmári András.

Itt kaphatóak a jegyek

A szervezők a július 15-23. között megrendezésre kerülő budapesti olimpiai kvalifikációs vívó-világbajnokság minden döntős versenynapjára 5-6 ezer szurkolót, az eseményre összesen közel 30 ezer nézőt várnak. A jegyek az vb-re már megvásárolhatóak. A selejtezőkre a belépők egységára 1000, a döntőkre 3000-4500 forint.

A jegyeket ide kattintva tudja megvásárolni.

A kampányfilmre, amiben idén az egyéni világbajnok kardozó szerepel majd, néhány hetet még várni kell, a világbajnokság plakátjai azonban már kész vannak. A képen két kiváló párbajtőrözőnk, Rédli András és Somfai Péter feszül egymásnak. Előbbi még Szatmári Andrásnál is szebb eredményt ért el a 2013-as vébén, hiszen Imre Géza, Boczkó Gábor és Szényi Péter csapattársaként aranyérmet szerzett hazai közönség előtt.

- mondta a kvalifikációs szezon kezdetén az olimpiai bronzérmes Rédli András.

Találónak tartja a "a kind of magic", vagyis magyarul az "egy csipetnyi varázslat" szlogent, erről beszélt a kampányképek fotózásán másik riói bronzérmes párbajtőrvívónk, Somfai Péter.

"A vívás az egy olyan érdekes sportág, amelyben a felkészültség mellett a szerencsének és a napi formának döntő jelentősége van. Ezeknek a meglétét nevezhetjük varázslatnak is. Csak akkor lehetünk sikeresek, ha ezt a "varázslatot" meg tudjuk teremteni a páston" - mondta Somfai Péter, aki hozzátette, szeret itthon vívni, pedig hazai versenyein kritikus szemmel nézik asszóit saját tanítványai is.

A férfi párbajtőrözők programja a budapesti világbajnokságon:
Július 16.: férfi párbajtőr egyéni, selejtezők
Július 19.: férfi párbajtőr egyéni, 64-es tábla, döntő
Július 21.: férfi párbajtőrcsapat, selejtezők a negyeddöntőkig, helyosztók a 9-16. helyért
Július 22.: férfi párbajtőrcsapat, az 1-8. helyért