Vágólapra másolva!
A 8. helyen kiemelt Fucsovics Márton három szettben kikapott a 3. kiemelt olasz Marco Cecchinatótól a müncheni 250-es ATP versenyen. Az első szettet még 6:1-re nyerte a nyíregyházi játékos, a másodikban meccslabdája is volt, de ellenfele fordított, és óriási küzdelemben jutott a négy közé.

A magyar teniszező remekül kezdte a meccset, azonnal brékelte az olaszt, majd semmire hozta saját adogatását. A harmadik játékban óriási küzdelem zajlott, de ebből is Fucsovics jött ki jobban, majd egy újabb sima szervagém után már 4:0-ra vezetett. Parádés hatékonysággal csinált pontokat az első szerváiból, miközben Cecchinato szenvedett.

Fucsovics az első szettben leütötte a pályáról Cecchinatót Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Az olasz ezután szépített, majd Fucsovics két bréklabdát hárítva védte meg az adogatását.

5:1-es vezetésnél egy maratoni gém után Fucsovics harmadszor is brékelt, így 35 perc alatt 6:1-re megnyerte az első szettet.

Az eső viszont egyre erősebben esett, ezért a második játszmában első gémjében, 40:0-s Fucsovics-vezetésnél félbe kellett szakítani a találkozót, ami végül körülbelül két óra elteltével folytatódott.

Fucsovicsot nem igazán zavarta meg az esőszünet, ugyanis az újrakezdés után ásszal kezdett, amivel megnyerte a második szett első gémjét, majd két lehetősége is adódott az újabb brékre, de Cecchinato hárított.

Ezután mindketten hozták a saját szervagémeiket, aztán 4:3-as vezetésnél öt bréklabdája is volt, végül a hatodikat ki is használta. 5:3-nál az elődöntőért adogathatott, de ellenfele sajnos kihasználta az egyetlen bréklabdáját.

Rendkívül magabiztosan adogatott a magyar játékos, de a kulcspillanatban elveszítette a szerváját Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Az eső továbbra sem állt el, de ez továbbra sem zavarta Fucsovicsot, aki

újabb fogadóelőnyével meccslabdához jutott, azonban Cecchinato ezúttal sem remegett meg, és egyenlített, majd ismét brékelt, és 6:5-re átvette a vezetést.

Saját szervájánál két szettlabdája is volt, de Fucsovics sajnos csak egyet tudott hárítani, így az olasz teniszező a sírból visszahozva, meccslabdát hárítva húzta be a második szettet.

Az MTK újdonsült sportolója nem tört össze, győztes szervagémmel kezdett, ellenfele azonnal válaszolt, és ez így ment tovább egészen 4:3-ig, közben volt olyan, hogy Fucsovics két bréklabdát hárítva hozta az adogatását.

Elképesztő küzdelem zajlott a harmadik szettben Forrás: MTI/AP/Matthias Schrader

Fucsovics remek labdameneteket nyert meg, de nem jutott bréklabdához, viszont Cecchinatónak 5:4-nél a meccsben maradásért kellett adogatnia. Gyakorlatilag egymás ki nem kényszerített hibáiból éltek, de az olasz rontott kevesebbet. 5:5-nél kulcshelyzetben brékelt Cecchinato, amivel kedvező helyzetbe került, óriásit fordult a mérkőzés.

30:30 után meccslabdához jutott az olasz játékos, amit elsőre kihasznált, így Fucsovics egy szinte megnyert mérkőzést veszített el azok után, hogy 6:1-re megnyerte az első szettet és meccslabdája volt a másodikban.

Végeredmény, ATP 250 München, negyeddöntő:
Cecchinato (3.) - Fucsovics (8.) 1:6, 7:5, 7:5