Fucsovics bejutott a müncheni ATP-torna negyeddöntőjébe

Fucsovics
29 April 2019, Bavaria, Munich: Tennis: ATP-Tour - Munich, singles, men, 1st round: Sonego (Italy) - Fucsovics (Hungary). Marton Fucsovics in action. Photo: Sven Hoppe/dpa
Vágólapra másolva!
Fucsovics Márton hátrányból felállva győzött és jutott be a 3. fordulóba a müncheni ATP-tornán.

Thiago Monteiro ellen lépett pályára a müncheni ATP 250-es torna második fordulójában. A magyar teniszező az első körben egy 3 óra 7 perces összecsapáson nyert az olasz Lorenzo Sonego ellen, míg a selejtezőből érkezett brazil a német Struffot verte két játszmában.

Az első szett hosszú labdamenetekkel indult, mindkét teniszező őrizte a saját adogatójátékát, Fucsovicsnak volt négy breaklabdája 3-2-es állásnál, de a brazil ki tudta azokat védeni. Az első szettről tie-break döntött, ahol Monteirónak szinte minden ütése sikeres volt, így rövidítésben 1-0-s előnybe került.

A fordulás után tovább tartott a kiegyenlített játék, majd 4-3-as Fucsovics-vezetést követően a magyar teniszező kétszer is elvette az ellenfele adogatását, és a sajátját csak egyszer veszítette el, így 6-4-re megnyerte a szettet, és 1-1-re módosította az állást.

Hátrányból fordítva nyert Fucsovics a müncheni ATP-torna második fordulójában Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Sven Hoppe

A harmadik játszma elején már kijött a világranglistán is fennálló különbség a játékosok között, Fucsovics rögtön az első lehetőségnél elvette Monteiro adogatását, amit megőrzött a szett végéig, és megnyerte a meccset.


A következő körben az olasz Cecchinato lesz a magyar játékos ellenfele.

Eredmények, nyolcaddöntő:
Fucsovics Márton (8.)-Thiago Monteiro (brazil) 6:7 (1-7), 6:4, 6:3