Kirabolták a négyszeres olimpiai bajnokot a kétszeres olimpiai bajnok szállodájában

The Virgin Money London Marathon Elite Mens Photo Call  Malalia Brit-nominated HEADLINE RUBY LDN Shepard's Bush Empire No Reply one to watch jack James Jvck James SINGER songwriter mtv push METRO brit award April 10th 2019 do not disturb.Shepherd's Bush G
Sir Mo Farah attends the elite men race press conference at the run up to the Virgin Money London Marathon on April 24th, 2019 at the Tower Hotel in London. (Photo by Karyn Louise/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A négyszeres középtávfutó olimpiai bajnok, Mo Farah azt állítja, hogy edzőtáborozása alatt kirabolták a kétszeres ötkarikás aranyérmes Haile Gebrselassie szállodájában. Az etióp klasszis cáfol.

Kisebb botrányba fulladt a vasárnapi London Marathon sajtótájékoztatója, miután a négyszeres olimpiai bajnok (5000 és 10000 méteren nyert Londonban és Rióban) birt Mo Farah közölte, hogy meglopták a kétszeres olimpiai bajnok (10000 méteren 1996-ban és 2000-ben), etióp Haile Gebrselassie szállodájában.

Farah az idény eleji felkészülése során töltött három hónapot az etióp főváors, Addis Abeba közelében lévő Yaya Africa Athletics Village nevű komplexumban, amikor március 26-án, éppen a születésnapján kirámolták a szobáját. Farah állítása szerint egy lezárt táskából elvitték két telefonját, egy értékes karóráját, amit ráadásul a feleségétől kapott, valamint 2500 fontnyi (kb. 930 ezer forint) készpénzt is.

Mo Farah talán csak kínjában nevet, hiszen a pénze továbbra sincs meg Forrás: NurPhoto/Karyn Louise/NurPhoto/Karyn Louise

"Csalódtam Hailéban – mondta keserűen Farah a sajtótájékoztatón. – Övé a szálloda, és roppant elkeserítő, hogy három ott töltött hónap után, az, akit ráadásul jól ismersz, nem tesz semmit, hogy kiderítse mi történt. Az ég világon semmit."

Gebrselassie ugyanakkor határozottan visszautasítja a vádat, amire semmilyen bizonyítékot nem találtak. A csodálatos pályafutása során nem kevesebb mint 27 világcsúcsot felállító etióp legenda a következővel egészítette ki a pályatárs által elmondottakat.

A Yaya Africa Sportolói Falu Forrás: Haile Hotels

"Szállodánk szabályzata szerint a hozzánk érkező vendégeknek nyilatkozniuk kell, ha nagy értékű holmi, illetve, ha 350 fontot (kb. 130 ezer forint) meghaladó készpénz van náluk. Ebben az esetben az értékeiket munkatársunk jelenlétében egy zárható széfben tudják elhelyezni. Nos, mi megkérdeztük Mót, hogy szüksége van-e széfre, ő pedig azt mondta, hogy nincs. Innentől bennünket nem terhel felelősség" – jelentette ki határozottan Gebrselassie.

Régóta tartott a barátságuk: Haile Gebrselassie (balra) és Mo Farah (középen) Kenenisa Bekele társaságában 2013-ban Forrás: AFP/Dan Vernon

Az ügy azonban itt nem ért véget. A hotel megtette a feljelentést a rendőrség felé, Gebrselassie pedig együttérzése jeléül felajánlotta, hogy megtérítik a feltételezett kárt, valamint elengedik a három hónapos tartózkodás 2300 fontra (kb. 860 ezer forint) rúgó költségének a felét, Mo Farah azonban úgy távozott a Yaya Africából, hogy egyetlen pennyt sem fizetett ki a tetemes számlából. Ezek után, illetve a brit bajnok nyilvános kirohanását követően azonban már semmilyen ajánlat nem él, a felek, pontosabban ügyvédeik majd a bíróságon találkoznak, hogy tisztázzák a történteket, illetve, hogy ki kinek és mennyivel tartozik.