Kiestek a magyar játékosok az asztalitenisz-vb-n

Pergel Szandra és Madarász Dóra a kína Szun Jing-sa és Vang Man-jü ellen a legjobb nyolc közé jutásért játszott mérkőzésen
Vágólapra másolva!
Mind a négy magyar érdekeltségű mérkőzés hazai vereséggel végződött a budapesti asztalitenisz-világbajnokság szerdai napján, így nincs már magyar versenyben a viadalon.

Szudi Ádám és Pergel Szandra jól helytállt a vegyes párosok nyolcaddöntőjében a címvédő japán Josimura Maharu, Isikava Kaszumi duóval szemben, végül azonban 4-2-re kikapott. A világranglistán 70. Madarász Dórának sem sikerült bravúrt bemutatnia a kilencedik helyen kiemelt szingapúri Feng Tien-vej ellen, négy szettben alulmaradt, de vigasztalhatja, hogy a hazai versenyzők közül ő jutott a legtovább egyesben, és a 32 közé kerüléssel túlteljesítette a kiemelési számát, az 53-ast.

Este két magyar párosnak lehetett szurkolni az egynemű kettősök nyolcaddöntőjében, de a Madarász, Pergel és az Ecseki Nándor, Szudi duó sem tudta kiharcolni a nyolc közé jutást.

Pergel Szandra és Madarász Dóra a kína Szun Jing-sa és Vang Man-jü ellen a legjobb nyolc közé jutásért játszott mérkőzésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Előbbi a másodikként rangsorolt kínai Szun Jing-sa, Vang Man-jü egységtől kapott ki jó játékkal 4-1-re, utóbbi pedig ötödik kiemeltként a selejtezőből főtáblára jutott portugál Tiago Apoloniától és Joao Monteirótól ugyancsak öt játszmában.

Közben a nap folyamán eldőlt, hogy férfi egyesben biztosan nem lesz kínai házidöntő, erre másfél évtizede nem volt példa. A harmadik fordulóban, a 16 közé jutásért ugyanis a világranglistán 34. francia Simon Gauzy óriási meglepetésre 4-2-re megverte a második helyen kiemelt Hszü Hszint, s utóbbi játékoson kívül nincs már kínai az alsó ágon. A 2005-ös vb óta mindig a sportági nagyhatalom képviselői játszották a férfi egyes fináléját.

A Hungexpón zajló vb vasárnapig tart.