Vágólapra másolva!
Az első körben kiesett Póta Georgina a budapesti asztalitenisz-vb-n. Nem kezdett jól a magyar versenyző, a tajvani ellenfele remek kezdésének köszönhetően jutott a legjobb 64 közé. Madarász Dóra és Pergel Szandra továbbjutott.

A legmagasabban rangsorolt női magyar asztaliteniszező a nagy számú magyar közönség miatt megilletődötten kezdett és hamar 3-0-ás hátrányba került a tajvani Liu ellen. Póta még visszakapaszkodott és 3-2-nél a hatodik szettben úgy tűnt, hogy talpra áll a magyar versenyző, de az ellenfele magasabb fokozatba kapcsolt és 4-0-ra megnyerte a találkozót.

Póta Georgina párosban és vegyespárosban még javíthat Forrás: OlineSportMediaKft.sport-media.hu/Hoffer Szilvi / Peli Laszlo

A hazai játékosok közül a világranglistán 62. Pergel is asztalhoz, ellenfele a francia Pauline Chasselin (111.) volt. Csak az első és a negyedik szett alakult szorosan, de összességében a Budaörs 30 éves játékosa irányított.

A 47. helyre rangsorolt Pergel következő ellenfele - kedden este - a 18.-ként kiemelt japán Kato Miju lesz.
"Jöhetett volna könnyebb ellenfél is... Kato nagyon gyors, a japánok közül is a jobbak közé tartozik." - fogalmazott a magyar játékos.
Pergel párostársa, Madarász (70.) is sima győzelemmel rajtolt egyesben, a védekező stílusú görög Aikaterini Toliu (127.) nem sok ellenállást tanúsított a találkozón, mindössze húsz pontot gyűjtött.
A magyar játékos később elárulta, csütörtök óta sérüléssel bajlódik, meghúzódott a combja.
"Az elmúlt napokban nem is tudtam rendesen edzeni, a masszőrünk és a fizioterapeuta segítsége nélkül talán el sem tudtam volna indulni a vb-n. Ezek fényében különösen nagy öröm, hogy egy védő ellen ilyen könnyedén tudtam győzni" - nyilatkozott a 25 éves Madarász.A következő körben is egy védekező stílusú asztaliteniszező, a kínai származású, csapatban négyszeres Európa-bajnok holland Li Jie (27.) vár rá, aki a papírformának megfelelően négy játszmában verte Bálint Bernadettet.

Bálinthoz hasonlóan búcsúzott a másik két, selejtezőből főtáblára jutott magyar is: Fehér Orsolya (224.) a cseh Dana Cechovától (75.) kapott ki négy szettben, Hartbrich Leonie (222.) pedig a hetedik helyen kiemelt tajvani Cseng I-csingtől (8.) hatban, de nagy szó, hogy két játszmát is el tudott venni a top 10-es riválistól, s egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen. Ezzel Bálint, Fehér és Hartbrich számára is véget ért a vb.