Társoldalunk:

Pár éve még ötödik volt a világranglistán, most meg szerválni sem tud - videó

2019.04.22. 10:13

Az olasz Sara Errani 2013-ban még ötödik volt a női teniszezők világranglistáján, ehhez képest valami egészen gyászos produkcióval szórakoztatta az Oroszország elleni FED-kupa-mérkőzés moszkvai nézőit.

A 31 éves teniszező egyszerűen képtelen volt eltalálni a szervához feldobott labdát. Megpróbálta egyszer, kétszer, háromszor, a végén már valóban fájt nézni, hogy ha el is találja, abban sincs sok köszönet: 

A mutatványt a FED-kupa-világcsoport második divíziójának rájátszásában sikerült elővarázsolni az oroszok elleni moszkvai mérkőzésen. Az olaszok Erranit csak párosban küldték pályára, amit végül 6:4, 3:6, 7:10-re elveszítettek, összesítésben pedig 4-0-ra kaptak ki.

Errani 2012-ben volt pályája csúcsán, amikor mind a négy Grand Slam-tornán remekelt: Wimbledonban a harmadik körig jutott, Ausztráliában a negyeddöntőig, a US Openen az elődöntőig, a Roland Garroson pedig csak a fináléban kapott ki, miközben utóbbi két tornán megnyerte a párost. Karrierje során mind a négy GS-helyszínen tudott diadalmaskodni, de nem a szervái miatt: egész pályafutása során borzasztóan szervált, 2017-ben például egész évben kettő (2) ászt volt képes ütni, és az ő nevéhez fűződik a WTA Touron valaha mért leglassabb, 79 km/h-s adogatás.

2017-ben egyéb baja is volt: a szezon végén tíz hónapra eltiltották, miután egy doppingteszt során a tiltott szerek közé tartozó Letrozole-t mutattak ki a szervezetében.