Magyar győzelmek az asztalitenisz-vb selejtezőiben

Budapest, 2019. április 21. Juhász Patrik a vietnámi Duc Tuan Nguyen ellen játszik a budapesti asztalitenisz-világbajnokság férfi versenyének selejtezőjében a Hungexpo G pavilonjában 2019. április 21-én.
Juhász Patrik győzelemmel kezdett a a budapesti asztalitenisz-világbajnokság selejtezőjében
Vágólapra másolva!
Magyar győzelmekkel folytatódott a selejtező programja a budapesti asztalitenisz-világbajnokság vasárnapi nyitónapján: egyesben András Csaba, Juhász Patrik, Fehér Orsolya és Hartbrich Leonie is megnyerte első csoportmérkőzését.

A magyar válogatott legfiatalabb tagja, a mindössze 16 éves András Csaba (741. a világranglistán) bátor játékkal mutatkozott be, hat szettben verte a nála jóval tapasztaltabb, 25 esztendős jordán bajnokot, Zaid Abo Jamant (470.), bár a meccs után elárulta, hogy nem sokat aludt a versenynapot megelőző éjszakán.

"Nagyon izgultam, aztán a meccs közben próbáltam oldódni. Szokatlan volt, hogy ennyien szurkoltak nekem - mondta a BVSC pingpongozója. - Az első meccseim egy tornán általában nehezek, bele kell jönnöm. A következő ellenfelem balkezes, szeretek balkezesek ellen játszani, agresszíven játszik, próbálom majd lerövidíteni a labdameneteket."

András következő riválisa - délután - a belga Robin Devos (96.) lesz.

A magyar férficsapat másik tinédzser korú tagja, a 18 éves Juhász Patrik (832.) is győzelemmel debütált, ráadásul játszmaveszteség nélkül múlta felül a vietnami Duc Tuan Nhuyent (437.). Rá később ugyancsak egy balkezes belga rivális, Martin Allegro (104.) vár. A hármas csoportokból az első helyezettek jutnak a 128-as főtáblára.

Juhász Patrik győzelemmel kezdett a a budapesti asztalitenisz-világbajnokság selejtezőjében Forrás: MTI/Illyés Tibor


Hasonló a lebonyolítási rend a női egyes selejtezőjében is, ahol három magyar játékos próbálkozik. Közülük az egyformán 19 esztendős Fehér Orsolya (224.) és Hartbrich Leonie (222.) mutatkozott be eddig a Hungexpón, mindketten olyan kortárs játékossal kerültek szembe, akinek a felnőttek között nincs világranglista-helyezése. Fehér négy szettben verte az elefántcsontparti Christina Kamenant, és Hartbrich is egyoldalú küzdelemben kerekedett felül a skót Alisa Khalidon. A két magyar hétfőn folytatja szereplését a selejtezőben, Fehér az ausztrál Melissa Tapperrel (160.), Hartbrich az iráni Masid Asztarival (163.) játszik majd.

Második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben, így feljutott a 64-es főtáblára a Majoros Bence, Bálint Bernadett duó a budapesti asztalitenisz-világbajnokság vasárnapi nyitónapján.

A magyar kettős - amely ezen a versenyen szerepel először együtt - a délelőtti 3-1-es siker után délután, a 32 asztalos A pavilon 16-os asztalánál még meggyőzőbb teljesítményt nyújtott. Az első körben erőnyerő algériai Szami Keruf, Lynda Lograibi kettős ellen kis túlzással meg sem kellett izzadnia, szűk negyedóra alatt megszerezte a győzelmet.