Őrületes utazás után lehet kijutni a tokiói olimpiára

Horizontal BADMINTON PLAYER FULL LENGTH FULL LENGTH ACTION SPORT-ACTION
Badminton player He Bingjiao of China (R) reacts during the match against badminton player Ratchanok Intanon of Thailand for the women's single final match at the Yonex-Sunrise India Open 2019 in New Delhi on March 30, 2019. (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
Pullela Gopichand kéri a nemzetközi szövetséget, hogy vizsgálják felül a kvótaszerzési szabályokat. Az indiai tollaslabdázók szövetségi kapitánya szerint egy évvel az olimpia előtt hatalmas fizikai megterhelést okoz a játékosoknak az a mérkőzésszám, amit a nemzetközi szövetség megkövetel a a kvótaszerzéshez.

A magyar sportszerető közönség normális esetben nem kapja fel a fejét egy tollaslabdával kapcsolatos hírre, de Sárosi Laura fair play díjas cselekedete sokakban felkeltette az érdeklődést a sportág iránt.

Ő volt az sportoló, aki a riói olimpia előtt egy kvalifikációs mérkőzésen átadta a saját tartalékcipőjét az ellenfelének,

aki így tudta folyatatni a mérkőzést. Az összecsapás a magyar lány vereségével ért véget, de a cselekedetéért később a spanyol királynő is fair play-díjjal tüntette ki.

Sárosi Laura gesztusa miatt felfigyeltek a tollaslabdára

A riói olimpiai kvótaszerzéssel teljesült az álma Sárosi Laurának, aki húsz év után első magyar tollaslabdázóként szerepel majd ötkarikás játékokon. "Nagyon örültem a kvótának, mert volt egy nagy hullámvölgyem december-januártól, amikor már majdnem biztosnak tűnt a helyem, de aztán a vetélytársak és az én eredményeim úgy alakultak, hogy végül éppen határeset volt, kijutok-e" - nyilatkozta Sárosi Laura.

A 2020-as olimpia előtt áll a bál a sportág körül. Pullela Gopichand indiai szövetségi kapitány felháborodását fejezte ki a Press Trust of India lapnak, hogy a nemzetközi szövetség egy évvel az olimpia előtt változatta meg a kvalifikációs szabályokat.

Jelenleg a legnagyobb esélye kijutni a játékosoknak a World Tour tornákról van, de a szövetség legalább 12 tornán való részvételhez köti az olimpiai kvóták megszerzését. Ez rengeteg mérkőzést jelent, ami nagyban növeli a játékosok sérülésveszélyt.

Gopichand szerint ez egy őrült rohanás lesz a világ körül.